User
Pass
2FA
 
 

PASCÃ CU BRÂNZÃ DULCE

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message79
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(since 15-12-2024 11:38)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 16-01-2016, 11:42:50 | Translate post to: ... (Click for more languages)



INGREDIENTE

200 g zahãr
200 g unt
25 g drojdie
coaja de lãmâie ºi portocalã
Pentru umpluturã

1 kg brânzã de vaci
2 linguri smântânã
2 linguri fãinã
4 ouã
250 g zahãr
200 g stafide
2 pliculete zahãr vanilat
coajã de lãmâie ºi de portocalã
1 praf sare
60 ml lapte
300 g fãinã

Pentru aluat:

PREPARARE:

1. Într-un bol se pune fãina, se face un gol la mijloc ºi se adaugã ouãle, maiaua pregãtitã din drojdie, lapte ºi puþin zahãr ºi se frãmântã adãugându-se toate ingredientele. Se obþine un aluat de cozonac ºi se lasã sã creascã lângã o sursã de cãldurã.

2. Separat, în alt bol, se pun: brânza de vaci, smântâna, zahã rul, coaja de lãmâie ºi de portocalã, un praf de sare, fãina, zahãrul vanilat ºi ouãle. Toate acestea se amestecã cu mixerul iar la sfârºit se adaugã stafidele.

3. Foaia de aluat, dupã ce a crescut, se aºazã în tava unsã cu unt. Se formeazã cu mâna, pe planºetã un sul rãsucit de grosimea unui deget ºi se taie în douã. Cele douã bucãþi se întind cu sucitorul. Prima foaie se aºazã în tava unsã cu unt, se toarnã compoziþia de brânzã ºi apoi se acoperã cu cealaltã foaie, presându-se uºor sã nu iasã brânza.

4. Se bagã în cuptor la o temperaturã potrivitã, aceeaºi de la început pânã la sfârºit. Dupã ce s-a copt, se lasã la rãcit la temperatura camerei câteva ore, se pudreazã cu zahãr ºi se serveºte ornatã cu frunzuliþe de mentã.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 17-08-2025, 16:32:53
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password