User
Pass
2FA
 
 

PUI PUTTANESCA

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message156
GabrielDrunk

[classy]



Status: Offline
(since 15-12-2024 11:38)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694, Topics: 595
Location: France

Reputation: 1210.6
Votes: 296

     
Post Posted: 14-01-2016, 21:20:36 | Translate post to: ... (Click for more languages)



NGREDIENTE:

4 bucãți pui (piept, de preferat)
2 cepe medii, tocate
200 g roșii tocate
3 cãței de usturoi
8 linguri (120 ml) vin alb/supã de pui sau legume/apã
2 linguri pastã de roșii
1 lingurițã busuioc
ulei pentru prãjit
75 g mãsline
3 lingurițe capere
sare și piper dupã gust

PREPARARE:

ÃŽn cel mult 35 de minute și din câteva ingrediente de bazã aveți gata una dintre cele mai delicioase mâncãruri posibile venite de la frații noștri italieni. BONUS: aveți nevoie de un singur vas pentru a o prepara, nu mai umpleți chiuveta de un milion de vase, ca de obicei, pentru un singur fel de mâncare. Sã trecem la treabã!

Unge pieptul de pui cu puțin ulei și asezoneazã cu sare și piper. ÃŽncinge puțin ulei într-o tigaie mare și prãjește puiul, pe foc mediu, pânã se face aproape de tot. Scoate-l pe o farfurie. Toarnã în tigaie 4 linguri vin alb (pe care, dacã vrei, poți sã îl înlocuiești cu aceeași cantitate de supã de pui/ legume sau chiar și apã). Adaugã ceapa tocatã și lasã-le la fãcut, pânã ceapa devine translucidã – circa 5 minute.

Adaugã roșiile tocate (dacã folosiți roșii cherry este bine sã le tãiați doar în 2) și pasta de roșii și amestecã ușor. Asezoneazã cu un pic de sare și piper. toarnã și restul de vin/apã/supã deasupra și amestecã ușor. Lasã sã se pãtrundã, cu capacul pus, timp de 7 minute, pânã când roșiile se înmoaie și sosul începe sã se formeze. Pune puiul, caperele și mãslinele peste, acoperã și lasã sã se facã timp de 10 minute sau pânã când puiuil se pãtrunde de tot.

Presarã busuioc (proaspãt, de preferat) pe deasupra.


Posturi unite automat, 14-01-2016, 21:20:36



INGREDIENTE

320 g roșii
250 g spaghete
250 g șuncã presatã
250 g ciuperci
unt pentru cãlit
2 cãței de usturoi
100 g parmezan
sare și piper dupã gust
1/4 lingurițã zahãr
1/2 lingurițã busuioc
1 lingurã rasã de fãinã
1/2 lingurã ulei de mãsline



PREPARARE:


Taie șunca în cubulețe, feliazã ciupercile. Dã-le la cãlit în puțin unt.

Dacã folosești roșii proaspete, ține-le câteva minute în apã fiartã, apoi pune-le sub un jet de apã rece. Decojește-le și toacã-le. Taie mãrunt cãțeii de usturoi, cãlește-i un pic într-o cratițã mai încãpãtoare (deoarece vei turna pastele, șunca și ciupercile cãlite peste) și apoi pune roșiile tocate peste. Asezoneazã cu sare, piper, busuioc și zahãr și pune capacul peste.

Combinã fãina cu puținã apã și adaug-o peste roșiile cãlite, amestecând ușor. Dupã 2 minute adaugã pastele, șunca și ciupercile cãlite, uleiul de mãsline și amestecã ușor pentru a combina ingredientele.

Se servesc cu parmezan ras deasupra.


Alternativã: Puteți combina inițial doar sosul de roșii cu șunca și ciupercile, fãrã paste, și sã faceți porțiile direct în farfurii. Varianta 1 este, însã, mult mai rapidã când gãtiți pe repede-îaninte pentru întreaga familie.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 13-08-2025, 11:55:05
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password