User
Pass
2FA
 
 

Papricas de porc cu galuste de faina

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message78
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 17:24:48 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Papricas de porc cu galuste de faina

•500 g carne de porc slaba


•1 ardei gras


•1 ceapa mare


•2-3 catei usturoi


•6 rosii

•1 lingura rasa paprika dulce

•100 ml suc de rosii


•1-2 cani apa


•4 linguri sos picant de ardei (optional)


Ingrediente galuste de faina

•3 oua


•120-140 g faina


•sare


Mod de preparare Papricas de porc
•Taiem carnea in patratele mici si o punem la calt in 2-3 linguri de ulei.
•Intre timp taiem ceapa in rondele subtiri, tocam marunt usturoiul si ardeiul gras.

Papricas de porc - legume curatate si tocate
•Punem o craticioara cu apa la fiert iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, scufundam rosiile pentru 2-3 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca putin. Dupa ce s-au racit, le curatam coaja si le tocam marunt.
•Dupa ce carnea s-a rumenit putin pe ambele parti, adaugam ceapa, usturoil si ardeiul. Amestecam si lasam la calit pt cca 4-5 minute pana ce ceapa devine transparenta. Adaugam rosiile tocate marunt, paprika ,sucul de rosii si o cana cu apa.
•Acoperim cu capac si lasam papricasul pe foc mic pentru cca 45 minute sau pana ce carnea devine frageda.
•Pentru galuste, batem usor cu o furculita ouale si adaugam treptat faina pana ce obtinem un aluat mai gros decat cel de clatite. Aluatul este gata in momentul in care furculita lasa o “carare” vizibila.

Preparare galuste de faina pentru papricas
•Sosul papricasului trebuie sa fie destul de lichid in momentul in care adaugam galustele in el. De aceea, daca mai este nevoie, mai adaugati o cana de apa cu 5 minute inainte de a pune galustele in papricas.
•Inmuiem in sos o lingurita, dupa care luam cu marginea ei, mici portii de aluat pe care-l adaugam sosului.
•Dupa ce am adaugat toata galustele, acoperim cratita cu capac si le lasam sa fiarba 5-10 minute.

Papricas de porc cu galuste de faina detaliu
•Servim papricasul cu un pic de patrunjel pe deasupra, care mie mi-a lipsit, si cu multa multa pofta.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 21:38:32
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password