User
Pass
2FA
 
 

Pariziene cu branza si scortisoara

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message72
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 15-01-2016, 15:15:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)





Ingrediente

Aluat:
2 oua
10 g drojdie uscata
100 g zahar
200 ml lapte
60 g unt
550 g faina
1/2 lingurita sare
coaja de lamaie confiata sau orice alta aroma va place
Umplutura:
~300 g branza de vaci
2 oua
zahar dupa gust
esenta de lamaie sai orice alta aroma va place
In plus:
2 linguri scortisoara macinata
3-4 linguri zahar
~50 g unt topit
Mod de preparare Pariziene cu branza si scortisoara:

Aluat:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut sa dospeasca.

Punem maiaua in cuva masinii de paine sau intr-un castron, depinde de varianta voastra de framantare. Adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de lameie, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Branza de vaci se amesteca intr-un castron cu restul ingredientelor. Daca branza este prea uscata se poate adauga 1 lingura de smantana, sa obtinem o compozitie cremoasa.

Rasturnam aluatul pe masa unsa cu ulei si-l impartim in 10 bile, aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie ovala de cca 0.5 cm grosime. Punem cate o lingura de umplutura pe unul din capete, iar celalalt capat il taiem fasii pana la jumatate.

Rulam partea cu umplutura pana la jumatate, apoi formam ruloul cu ajutorul fasiilor, prinzand bine capetele dedesubt.

Fiecare rulou il umgem bine cu unt topit, apoi il tavalim bine prin scortisoara amestecata cu zahar. Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc caldut cateva minute.

Dam la cuptor la foc mediu pentru vreo 40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 16:30:38
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password