User
Pass
2FA
 
 

Parjoale moldovenesti

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message85
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 16:02:36 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Parjoale Moldovenesti (10-12 bucati)
•300 g carne tocata de vita
•200 g carne de porc
•1 ceapa medie
•2 catei de usturoi
•1 cartof crud (70 g dupa curatare)
•2 felii de paine alba, fara coaja
•lapte
•2 oua medii
•sare
•piper
•marar
•patrunjel
•150 g cca pesmet (pentru tavalit)
•2 linguri faina de malai (pentru tavalit)
•2 linguri faina (pentru tavalit)

Mod de preparare
•Punem feliile de paine (folosim paine mai uscata, veche de 2-3 zile) la inmuiat in lapte pentru cca 10 minute.
•Amestecam ambele tipuri de carne tocata, apoi adaugam cartoful crud, usturoiul si ceapa, date prin razatoarea cu gauri foarte mici. Adaugam ouale, mararul si patrunjelul, dupa gust, tocate foarte marunt, si painea stoarsa bine. Condimentam cu sare si piper si framantam pana obtinem un amestec omogen.

Amestec carne tocata pentru parjoale
•Acoperim vasul cu o folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 1 ora.
•Dupa repaus, punem intr-o farfurie pesmetul, faina si faina de malai si le amestecam.
•Cu mainile umede, formam parjoale lunguiete de circa 50-60 g si le asezam in farfurie. Le presam, astfel incat parjoala finala sa aiba o grosime de circa 1,5 cm.

Forma parjoale moldovenesti
•Le tavalim bine pe ambele parti prin amestecul de pesmet.
•Punem ulei intr-o tigaie antiaderenta (circa un deget de ulei) si cand acesta s-a incins, adaugam parjoalele. Inainte de a pune parjoalele in tigaie, le mai alungim putin. Facem acest lucru, pentru ca in timp ce se prajesc, se mai strang.
•Le prajim la foc mic spre mediu, cate 5-6 minute pe fiecare parte (timpul este relativ, depinde foarte mult de marimea parjoalelor si tigaia folosita).
•Le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si dupa ce s-au scurs, le servim.
•Eu le-am mancat alaturi de cartofi natur cu patrunjel si ardei iute murat.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 15:51:11
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password