User
Pass
2FA
 
 

Pateuri cu mere

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message89
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 16-01-2016, 17:08:38 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Ingrediente

1 foaie aluat de foietaj
4 mere potrivite ca marime
zahar dupa gust
50 g unt
1 lingura scortisoara
Mod de preparare:

Aluatul de foietaj se decongeleaza la temperatura camerei.

Merele se dau pe razatoare si calesc intr-o cratita impreuna cu zahar, scortisoara si unt. Se tin pe foc pana scade zeama lasata de mere, avand grija sa amestecam periodic. Se lasa la racit.

In functie de merele folosite si de gustul personal, puneti zahar dupa gust.

Intindem aluatul, apoi pe una din margini punem o fasie de mere calite. Rulam aluatul atat cat sa acoperim merele si sa obtinem un rulou. Taiem ruloul cu un cutit bine ascutit sau cu un cuter. Fiecare rulou il portionam in functie de cat de mari sau mici dorim sa facem pateurile.

Tehnica folosita e aceeasi ca si in cazul pateurilor cu branza, de aceea acum nu am mai facut poze din timpul prepararii. -

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

Calde cu putina inghetata alaturi sunt dementiale, dar nici reci, pudrate cu zahar nu-s de lepadat. -

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 22-08-2025, 16:48:12
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password