User
Pass
2FA
 
 

Piept de Pui in Sos Bechamel

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message85
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 16-01-2016, 13:25:49 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Piept de Pui in Sos Bechamel
•600-700 g piept de pui
•150 g mozzarella
•200 g costita afumata
•100 g branza briè
•sare
•piper
•unt
•pesmet

Ingrediente sos bechamel
•50 g unt
•50 g faina
•500 g lapte
•sare
•piper
•nucsoara (optional)

Mod de preparare
•Curatam pieptul de pui de pielita, il dezosam si il taiem pe lungime in fasiute subtiri.
•Pudram fasiutele cu sare si piper din belsug.
•Tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet, si asezam in forma de raza un strat de fasiute de pui.•Peste feliile de pui, punem feliute de mozzarella si feliute de branza briè.
•Taiem costita afumata in feliute subtiri pe care le asezam peste branza briè.
•Asezam un alt strat de felii de mozzarella si briè si inchidem cu restul fasiutelor de pui
Mod de preparare sos bechamel
•Topim la foc mic 50 g unt. Cand este complet topit dam la o parte cratita si adaugam toata faina. Amestecam rapid ca sa nu se faca cocoloase si il punem din nou pe foc mic.
•Amestecam 1-2 minute, dupa care adaugam treptat laptele, sarea, piperul si nucsoara si amestecam pana obtinem un sos bechamel cremos.
•Stingem focul, il acoperim cu o folie de plastic alimentara si il lasam sa se racesaca pentru cca 5-10 minute.
•Cand sosul este caldut il adaugam peste pieptul de pui si pudram cu 1-2 linguri cu pesmet pe deasupra.

•Coacem pieptul de pui in sos bechamel, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru maxim 1 ora.
•Daca suprafata se rumeneste prea mult, acoperiti vasul cu o folie de aluminiu.
•Scoatem pieptul de pui din cuptor, il lasam sa se raceasca putin, apoi il feliem si il servim.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 23-08-2025, 03:05:42
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password