User
Pass
2FA
 
 

Piept de pui cu sos de cascaval afumat

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message165
R3dBuLL
[Banned user]


Banned


Status: Offline
(since 17-12-2018 22:08)
Joined: 28 Mar 2014
Posts: 5334, Topics: 554
Location: Romania

Reputation: 257.8
Votes: 364

     
Post Posted: 07-01-2016, 15:18:00 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente
Piept de pui cu sos de cascaval afumat

1 piept de pui mic dezosat (cca 300-400 gr, cu sau fara piele)
sare, piper negru, chili
1 lingura ulei

Sos de cascaval afumat

200 ml smantana dulce pentru gatit (slaba sau grasa)
60 gr cascaval afumat
4 linguri lapte
cateva fire ceapa verde mica (chives)
sare, piper negru

Piure de cartofi si praz

500 gr cartofi fainosi
2-3 fire subtiri praz
1 lingura buna de unt
lapte fierbinte
sare

Portii: 2
Preparare
Piept de pui cu sos de cascaval afumat

Se pregateste sosul: se infierbanta smantana (nu e necesar sa fiarba). Se adauga cascavalul ras si se amesteca pe foc mic pana branza e topita. Daca va raman bucatele de coaja netopite, treceti sosul printr-o sita. Condimentati sosul cu putina sare si piper negru macinat. Pana in acest punct sosul se poate prepara din timp si se poate pastra acoperit cu folie la frigider. La rece se va solidifica, va deveni ca o crema groasa. Cand il folositi, doar il reincalziti la foc mic, adaugati laptele si ceapa verde taiata rondele.
* folositi cat lapte e necesar pentru a obtine un sos lejer, care curge incet de pe lingura; cantitatea e in functie de smantana folosita - grasa sau slaba
Curatati prazul si taiati rondele partea alba si verde deschis. Sotati prazul in putin unt pana se inmoaie, apoi adaugati apa doar cat sa-l acopere si fierbeti cu capac timp de 5 minute. Scurgeti lichidul si mixati in robot prazul fiert pana devine o pasta cat mai fina. Piureul de praz poate fi preparat din timp. Se pastreaza la frigider pana e nevoie de el. Cand il folositi va trebui sa-l reinlcalziti.
Taiati pieptul de pui in doua (cei doi lobi, ai mei aveau 150 gr fiecare). Presarati lobii cu sare, putin mai multa decat ati fi tentat sa puneti in mod obisnuit. Lasati carnea la temperatura camerei timp de 1 ora.
Presarati carnea cu piper negru macinat si fulgi de chili.
Puneti cartofii cuburi la fiert in apa cu sare.
Incingeti 1 lingura ulei intr-o tigaie si asezati pieptul cu partea cu pielea (sau partea unde a fost pielea) in jos. Prajiti timp de 1 minut (pana se rumeneste usor) si apoi intoarceti si mai prajiti 1 minut pe cealalta parte. Mutati tigaia in cuptorul incins la 200C si lasati sa se coaca cam 7-8 minute (daca folosit piept de pui mai mare, puteti creste timpul de coacere la 10 minute).
Scoateti puiul din tigaie si acoperiti-l cu folie de aluminiu pana il veti servi.
Cartofii fierti ii striviti cu instrumentul de piure. Adaugati piureul de praz (fierbine!) si untul si amestecati cu o furculita. Adaugati lapte fierbinte cat e necesar pentru a obtine un piure cremos. Adaugati sare dupa gust.
La servire: montati piureul in centrul unei farfurii folosind un inel de patiserie. Turnati sosul de branza in jur. Asezati deasupra pieptul de pui taiat in doua pe lungime, la un unghi de 45 de grade.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 03-08-2025, 21:16:52
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password