User
Pass
2FA
 
 

Pilaf cu sofran in cosulete de parmezan

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message83
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 16-01-2016, 13:08:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente pilaf:
•orez
•supa
•piper boabe
•sare
•unt
•sofran

Ingrediente cosulete (gramaj pentru un cosulet):
•35 gr parmezan sau pecorino romano (nu se poate folosi alt tip de branza)
•un varf cutit pesmet

Orezul il spalam in mai multe ape pana cand eliminam tot amidonul si apa iese curata,dupa care il punem la calit in putin unt pana devine translucid. Adaugam supa treptat pana ce orezul este complet patruns. La sfarsit adaugam putin sofran dizolvat in apa care ii da o culoare galbena tare placuta si o parte din bucatelele de pui din supa.

Acum fericitii posesori de cuptor pot baga pilaful la cuptor pentru 15 minute dupa care e tocmai bun de servit.

Intre timp preparam cosuletele astfel:

Parmezanul il dam pe razatoarea mica si il amestecam cu varful de cutit de pesmet (pesmetul nu e obligatoriu insa folosindu-l vor iesi sigur cosuletele)
Incingem o tigaie de teflon si in momentul in care s-a incalzit bine bine,adaugam parmezanul in tigaie si il netezim rapid de tot,In cateva minute (2 minute) incep sa se rumeneasca marginile, moment in care cu ajutorul unei spatule de lemn in luam paid di tigaie si il rasturnam pe un pahar intors cu gura in jos,Il modelam cu mainile cat inca este fierbinte (arde putin dar nu foarte tare) si il lasam cateva minute pe pahar pana se raceste dupa care il scoatem pe o farfuri,Il umplem cu pilaf, pudram din nou cu piper daca dorim si servim alaturi de carnea de pui sau morcovei pudrati si ei cu piper.

Eu am servit fara carne pentru ca nu stiu de ce dar azi nu am pofta deloc de carne.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 21-08-2025, 05:38:23
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password