User
Pass
2FA
 
 

Prãjitura Ana

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message115
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 10-01-2016, 12:19:06 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Ingrediente pentru blat:

douã cãni zahãr
douã cãni fãinã
opt ouã
10 linguri apã
douã linguri cacao
praf de copt


Ingrediente sirop:

un litru de apã
zece linguri de zahãr
esenþã de rom



Ingrediente credmã:

douã cãni de lapte
patru linguri fãinã
opt linguri zahãr pudrã
un pachet unt
un plic de vanilie
o lãmâie



Mod de preparare blat:
Zahãrul ºi apa se fierb pânã se obþine un sirop ca la dulceaþã apoi se lasã la rece.

Separat, albuºurile se bat spumã tare peste care se pune siropul cãlduþ, câte puþin ºi se amestecã continuu. Gãlbenuºurile se pun pe rând, apoi fãina cernutã, amestecatã cu praful de copt ºi cacao. Se amestecã uºor, de jos în sus. Se pune în cuptorul încins la 170 grade ºi se þine 35-40 de minute.

Mod de preparare sirop:
Se amestecã apa cu 10 linguri de zahãr ºi se fierb pânã obþinem un sirop.
Se lasã la rece ºi se adaugã esenþa de rom.

Cremã:
Se pune laptele peste fãinã dupã care se pun la foc ºi se amestecã cu telul pânã se îngroaºã. Se dã la rece ºi când s-a rãcit se pune zeama ºi coaja de lãmâie amestecând uºor. Apoi se amestecã cu untul frecat cu opt linguri de zahãr pudrã.

Dupã ce s-a rãcit blatul, se taie în douã pe orizontalã. Se pune prima parte de blat se însiropeazã bine, punem crema (mai oprim puþinã cremã ºi pentru ornat), însiropam ºi cea de-a douã parte a blatului ºi se pune peste cremã. Se orneazã cu crema opritã, se lasã la rece ºi se serveºte a douã zi.

Poftã bunã!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 05-08-2025, 18:19:06
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password