Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Prãjitura Petre Roman
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
92
GabrielDrunk
[classy]
Status: Offline
(online 1 day ago)
Joined: 30 Apr 2015
Posts: 10694
,
Topics: 595
Location:
France
Reputation:
1260.6
Votes
: 297
Posted: 16-01-2016, 13:23:32
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
INGREDIENTE:
Pentru blat:
9 ouã
9 linguri de lapte/apã
9 linguri de de nucã mãcinatã
18 linguri de zahãr
9 linguri de fãinã
1 pachet praf de copt
1 praf de sare
[color=red]
Pentru cremã:
3 gãlbenusuri
500 ml lapte
o budincã de vanilie
150 g zahãr
200 g unt
100 g zahãr pudrã
1 fiolã esențã de vanilie
Pentru zahãrul caramelizat:
300 g zahãr tos
Pentru glazurã:
150g zahãr pudrã
3 linguri cacao
2 linguri ulei
3 linguri apã fierbinte
PREPARARE:
Dupã cum știe toatã lumea, Petre Roman a avut nenumãrate fane în zilele lui de glorie. Atât de tare l-au îndrãgit încât au inventat un desert care îi poartã numele. Ce sã îți spun, chit cã dânsul este sau nu pe gustul tãu, prãjitura aceasta va deveni cu siguranțã una din preferatele tale. Sã o facem!
Se începe, desigur, cu blatul. Puteți proceda în 2 feluri: 1. coaceți un blat și îl tãiați în 3 blaturi mai subțiri. 2. Împãrțiți ingredientele la 3 și coaceți fiecare blat separat.
Se preîncãlzește cuptorul și se tapeteazã o tavã cu hârtie de copt.
Separã albușurile de gãlbenușuri. Bate albușurile, adãugând un praf de sare pânã obții o spumã tare. Adaugã încet cele 150 g de zahãr și laptele. Dupã aceea adaugã aceleiași compoziții gãbenușurile, fãina și nuca. Ultimul pus e praful de copt, mai amestecã un pic și toarnã compoziția pentru blat în tavã.
Dã la cuptor pentru 20 minute sau pânã când aluatul nu se mai lipește de scobitoare.
Între timp apucã-te de cremã. Bate gãlbenușurile cu zahãrul și cu zahãrul vanilat, apoi cu laptele și cu budinca de vanilie. Toate acestea se amestecã într-o crãticioarã medie și se fierb pânã obții o cremã densã și omogenã.
Separat, se bat 200 g unt cu 100 g zahar pudra si cateva picaturi de extract de vanilie. Între timp bate bine untul pânã devine pãstos și când crema s-a rãcit, încorporeazã-l în ea.
Glazura se face simplu: combinã toate ingredientele într-o crãticioarã, la foc mic, pânã obții o cremã omogenã.
Topește și cele 300 g de zahãr tos, la foc mic: așa vei însiropa blatul.
Pregãtește primul blat, peste care pui jumãtate din crema de vanilie. Pune blatul al doilea și toarnã deasupra caramelul fierbinte. Când se rãcește, pune deasupra cealaltã jumãtate din crema de vanilie și ultimul blat deasupra.
Toarnã deasupra glazura finã de ciocolatã și niveleaz-o cu o spatulã sau cu un cuțit cu lama latã.
Vestea proastã e cã trebuie sã lași prãjitura la rece pentru câteva ore bune – chiar și 24 dacã ai rãbdare – pentru a-i permite caramelului sã însiropeze blatul.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 24-08-2025, 08:48:23
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details