Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Prãjiturã cu anas și frișcã
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
144
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 14-01-2016, 16:39:19
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Blat:
4 oua
4 linguri zahar (pudra)
2 linguri ulei
4 linguri faina
esenta de vanilie
1/2 lingurita praf de copt
coaja rasa de lamaie
Crema:
1 conserva compot de ananas
200 ml smantana pentru frisca
100 g mascarpone
75 g zahar (pudra)
1 lingurita gelatina
1 plic zahar vanilat
Pentru finisat:
200 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar (pudra)
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare Prajitura cu ananas si frisca:
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.
Separat frecam galbenusurile cu uleiul, esenta de vanilie si coaja de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.
Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.
Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.
Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.
Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Crema:
Ananasul se pune intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de zeama. Zeama de la compot o pastram pentru insiropat blatul. Dupa ce ananasul s-a scurs bine de zeama il pasam cu blenderul vertical pana obtinem un piure fin.
Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.
Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana devine pufoasa. Mascarponele se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Incorporam frisca batuta in crema de mascarpone, apoi adaugam piureul de ananas si omogenizam amestecand usor.
Gelatina se topeste pe bain-marie sau la microunde. Cand a devenit lichida punem peste cateva linguri din crema cu mascarpone si ananas si amestecam repede. Turnam apoi peste restul de crema si omogenizam.
Blatul bine racit se taie in doua parti si se insiropeaza cu zeama de la compotul de ananas. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem o parte de blat, crema de mascarpone cu ananas si acoperim cu cel de-al doilea blat. Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore.
Intre timp batem smantana pentru frisca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ferma si pufoasa.
Prajitura se rastoarna pe un platou si se „imbraca” cu frisca batuta. Se portioneaza in patrate si se mananca cu spor!
Pofta buna! 😉
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 12-08-2025, 01:40:38
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details