Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Prãjitura cu lapte de cocos
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
172
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 14-01-2016, 16:37:56
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru blat:
120 g biscuiti obisnuiti
70 g unt topit
1 lingura fulgi nuca de cocos
Pentru crema:
200 g lapte de cocos (din conserva)
150 ml lapte condensat neindulcit
100 g zahar pudra
150 g crema de branza Almette
200 ml smantana pentru frisca
2 pliculete zahar vanilat
10 g gelatina
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
lapte, atat cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
fulgi de ciocolata alba pentru decor
Mod de preparare Prajitura cu lapte de cocos:
Blat:
Biscuitii ii punem in robot impreuna cu fulgii de nuca de cocos si ii macinam fin. Turnam untul topit si amestecam. Repartizam compozitia obtinuta in formele pentru prajituri si tasam foarte bine, astfel incat sa obtinem un strat compact.
Eu am folosit inele de inox pentru montaj: 8 mici cu diametrul de 6 cm si 2 mai mari, de 8 cm. Puteti folosi si o tava cu inel detasabil
Crema:
Inainte de a desface cutia cu lapte de cocos tineti-o cateva minute intr-un vas cu apa calda. La rece are tendinta de a se solidifica si de a se separa. Tinand cutia in apa calda va fi mai usor sa omogenizam continutul.
Mai intai punem gelatina la hidratat in apa rece, in atata apa incat sa fie bine acoperita.
Laptele de cocos si laptele condensat se amesteca intr-un vas pe care il vom pune apoi pe foc mic. Incalzim pana aproape de punctul de fierbere. Dam deoparte, adaugam gelatina si amestecam bine, pana aceasta topita si compozitia este bine omogenizata. Dam la rece pana se raceste si incepe sa prinda consistenta.
Crema de branza o mixam cu zaharul pudra. Separat mixam si smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana devine pufoasa (nu e necesar sa fie ferma). Rasturnam peste crema de branza si mixam pana se incorporeaza bine cele 2 compozitie.
Peste compozitia cu lapte de cocos bine racita se adauga cea cu crema de branza si amestecand cu o spatula omogenizam. Repartizam crema in formele pentru prajituri, apoi dam la rece pana se intareste crema si prajitura poate fi scoasa bine din forma.
Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi. Adaugam apoi lapte, putin cate putin, pana ajungem la consistenta ce-o dorim pentru glazura.
Scoatem prajitura din forma si acoperim cu glazura de ciocolata. Deasupra am presarat fulgi de ciocolata alba.
Ciocolata alba o tii la temperatura camerei, apoi de pe latura mare a tabletei razi cu curatitorul de legume, dintr-un capat in celalalt
Pofta buna! 😉
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 11-08-2025, 21:53:39
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details