User
Pass
2FA
 
 

Prajitura cu ananas

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message77
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 15-01-2016, 16:37:59 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente

2 oua
100 g zahar
9 linguri de ulei
9 linguri de lapte
10 linguri de faina
1 praf de copt
extract de lamaie
In plus:
ananas din compot, atat cat sa se acopere fundul vasului in care coacem prajitura
3-4 linguri zahar pentru caramelizat
Mod de preparare Prajitura cu ananas:

Scoatem ananasul din compot si-l punem la scurs intr-o strecuratoare sau pe un platou tapetat cu prosoape absorbante.

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharulsi extractul de lamaie si mixam pana obtinem o spume consistenta.

Extractul de lamaie se poate inlocui cu orice alta aroma va place. Mie mi-a placut foarte mult combinatia de lamaie cu ananas, voi faceti cum va place. -

Adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapte. Vom obtine o compozitie ca o smantana.

Intr-un vas mai mic punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid il turnam in vasul in care vom coace prajitura si il intindem repede pe toata suprafata. Nu e neaparat necesar sa fie uniform.

Caramelul se va intari foarte repede in contact cu vasul, astfel ca ori va miscati foarte repede ori incalziti un pic vasul inainte.

Asezam pe fundul vasului feliile de ananas, apoi acoperim cu compozitia de chec. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava.

Vasul in care am copt prajitura e un vas de ceramica, cu o capacitate de 1.2 litri Pe eticheta zice ca are diametrul de 27 cm, dar mie imi pare mai mica 😀

Dupa ce s-a racorit, se pune un platou peste vas si cu o miscare ferma vom rasturna prajitura. O lasam sa se raceasca foarte bine si daca o sa consideram necesar o insiropam cu sucul din conserva de ananas.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 21:13:57
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password