User
Pass
2FA
 
 

Prajitura cu biscuiti si vanilie

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message193
Noah

[MMA Fighter]



Status: Offline
(since 16-01-2017 03:04)
Joined: 27 Feb 2016
Posts: 213, Topics: 91
Location: Neverland

Reputation: 72.9
Votes: 17

 
Post Posted: 01-03-2016, 21:28:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente

Blat cu nuca de cocos:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri nuca de cocos
4 linguri faina
un varf lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Crema de vanilie:
3 galbenusuri
4 linguri zahar
3 linguri amidon
500 ml lapte
150 g unt
esenta de vanilie
1 lingura zeama de lamaie
Glazura de ciocolata:
75 g ciocolata amaruie
lapte cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
In plus:
biscuiti obisnuiti Petit Beurre
1 cana lapte
4 linguri Nesquik
Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie:

Blat cu nuca de cocos:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de vanilie si amestecam usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca de cocos si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Compozitia o turnam intr-o tava (22/22 cm) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata bine cu faina. Dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Crema de vanilie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic sau la baine marie. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa, amestecand continuu. Se da deoparte si se incorporeaza untul. Se lasa la racit, se pune zeama de lamaie si esenta de vanilie dupa gust si se amesteca bine.

Zeama de lamaie este optionala, dar va accentua aroma de vanilie si crema va avea un gust mai bun 😉

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 07-08-2025, 21:09:45
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password