Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Prajitura cu blat pufos si crema de lamaie
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
517
Noah
[MMA Fighter]
Status: Offline
(since 16-01-2017 03:04)
Joined: 27 Feb 2016
Posts: 213
,
Topics: 91
Location:
Neverland
Reputation:
72.9
Votes
: 17
Posted: 01-03-2016, 21:34:29
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru blat:
5 oua
5 linguri zahar
3 linguri ulei
5 linguri faina
un varf de lingurita praf de copt
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
Pentru crema de lamaie:
3 galbenusuri
100 g zahar pudra
1 lingura amidon
250 ml lapte
125 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
1 plic zahar vanilat
zeama de lamaie, dupa gust
Mod de preparare Prajitura cu blat pufos si crema de lamaie:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.
Crema de lamaie:
Galbenusurile se amesteca bine cu zahar si amidon. Se toarna laptele cate putin si amestecam bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic (sau la bain-marie) si amestecand continuu se fierbe compozitia, fara a da in clocot, pana se ingroasa ca o budinca. Se da deoparte si se lasa la racit.
In budinca bine racita se incorporeaza mascarponele, mixand foarte bine compozitia. Separat se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana aceasta devine ferma si pufoasa. O incorporam apoi in crema de mascarpone. La sfarsit aromam dupa gust cu zeama de lamaie.
Crema va fi usor moale, dar asa trebuie sa fie. Umezeala din crema va fi absorbita de blat, astfel ca blatul nu mai necesita insiropare.
Blatul racit se taie in 3 parti. Montam prajitura in tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara. Dam deoparte cateva linguri de crema (pentru uns deasupra), ce ramane impartim in doua parti si repartizam intre blaturi. Invelim prajitura cu blat pufos si crema de lamaie in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore.
Pofta buna! 😉
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 07-08-2025, 07:06:14
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details