User
Pass
2FA
 
 

Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message130
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 14-01-2016, 18:40:49 | Translate post to: ... (Click for more languages)





Ingrediente

Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri nuca de cocos
4 linguri faina
1/2 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Pentru crema:
100 g ciocolata alba
200 ml smantana pentru frisca
250 g mascarpone + 200 ml smantana pentru frisca
2-3 linguri zahar pudra (in functie de cat vreti de dulce)
1 lingurita gelatina
Pentru ornat:
~150 g frisca batuta
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul (pudra) si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua, adaugand si fulgii de nuca de cocos. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita.

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas, turnam smantana pentru frisca si punem vasul pe foc. Aducem compozitia la punctul de fierbere, dam deoparte si amestecam pana ciocolata se topeste. Lasam sa se racoreasca putin, adaugam gelatina hidratata si omogenizam. Lasam la racit.

Peste crema de ciocolata racita punem mascarponele si mixam energic. Separat mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma si pufoasa, apoi o adaugam in crema de ciocolata.

Punem crema peste blatul racit si dam la rece pana crema se intareste bine si prajitura poate fi portionata. Cu frisca batuta se „imbraca” prajitura in strat uniform.

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-08-2025, 11:29:16
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password