User
Pass
2FA
 
 

Prajitura cu ciocolata si migdale

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message103
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 15-01-2016, 15:13:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Ingrediente

Pentru blat:
200 g ciocolata cu lapte
100 g unt
100 g zahar (pudra)
5 oua
2 linguri cacao neagra
200 g faina
1 praf de copt
50 g migdale tocate
esenta de rom
Pentru crema:
200 g ciocolata amaruie
150 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
250 g mascarpone
1 lingura lichior de cafea (puteti inlocui cu orice alta aroma va place sau nu puneti deloc)
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
100-150 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
capsuni pentru decor

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata si migdale:

Blat:

Ciocolata rupta bucatele o topim la baine marie impreuna cu untul. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa si omogena. Punem apoi ouale pe rand, amestecand bine bine dupa fiecare si punem si un praf de sare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aromam dupa gust cu esenta de rom si incorporam migdalele tocate.

Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 40 de minute, pana blatul trece testul cu scobitoarea si devine ferm la atingere. Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu frisca lichida. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca apoi dam la congelator pentru vreo jumatate de ora, pana se raceste foarte bine si crema incepe sa se intareasca.

Mixam putin crema, apoi adaugam mascarpone si omogenizam mixand la viteza cea mai mare a mixerului.

Blatul bine racit se taie in doua. Se pune crema in strat uniform intre cele 2 blaturi. Se da la rece pentru vreo 2 ore, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Fiecare bucata de prajitura se glaseaza cu ciocolata topita in care am pus frisca lichida pana am ajuns la consistenta dorita si se orneaza cu capsuni proaspete.

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 14:47:25
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password