User
Pass
2FA
 
 

Prajitura cu ciocolata

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message72
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 15-01-2016, 16:35:52 | Translate post to: ... (Click for more languages)





Ingrediente

Blat:
100 g biscuiti obisnuiti
50 g unt topit
2 linguri zahar
1 lingura cacao
Crema:
75 g cacao neagra
75 g zahar
15 g amidon
4 galbenusuri
esenta de vanilie
50 ml lapte
100 g unt
3 linguri smantana groasa
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata:

Blat:

Biscuitii rupti bucati se macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Se adauga zaharul, cacaoa si untul topit. Se mixeaza din nou pana se omogenizeaza si se obtine o compozitie firimicioasa. Se rastoarna intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru), se taseaza cu mana, apoi bine bine cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim umplutura.

Crema de ciocolata:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se albesc. Se adauga cacaoa si amidonul. Se amesteca bine. Compozitia se va intari, dar amestecand bine cu o lingura si turnand cate putin lapte vom obtine o compozitie ca o crema consistenta. Se pune vasul la bain- marie. Crema se va inmuia, apoi amestecand continuu se fierbe pana incepe sa se ingroase. Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se adauga untul moale, esenta de vanilie si smantana.

In functie de preferintele voastre in materie de dulce, mai adaugati zahar, daca o sa considerati necesar. Din punctul meu de vedere este foarte buna asa, cu un gust intens de cacao, dar nu amara
ar fi trebuit sa pun 1.5-2 linguri smantana. Am gresit si-am pus 3, dar n-a fost o greseala care sa influenteze in vreun fel calitatea prajiturii
dscn5882-copy dscn5886-copy dscn5895-copy dscn5902-copy dscn5905-copy dscn5909-copy dscn5918-copy
Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 1 ora, pana umplutura capata consistenta.

Se lasa la racit in forma, se scoate inelul detasabil si se pudreaza cu zahar.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 16-08-2025, 06:56:14
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password