User
Pass
2FA
 
 

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message112
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 14-01-2016, 18:43:38 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Ingrediente

Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri ulei
4 linguri faina
1 lingurita coaja de lamaie confiata
Pentru crema de vanilie:
100 g zahar
2 linguri amidon
350 ml lapte
100 g unt
esenta de vanilie
1 compot de ananas
Pentru ornat:
200 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra
1 zahar vanilat
1 lingura smantana 25% grasime
Mod de preparare Prajitura cu crema de vanilie si ananas:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de vanilie:

Ananasul il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurga bine de zeama. Zeama nu o aruncam, o pastram pentru a insiropa blatul.

Amidonul si zaharul se amesteca. Se toarna incet laptele si se amesteca incontinuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si fara a da in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul (lasat la temperatura camerei). Se omogenizeaza si se lasa la racit.

In budinca racita incorporam ananasul taiat cubulete.

Smantana pentru frisca o mixam pana incepe sa prinda consistenta. Adaugam zaharul pudra si cel vanilat si mixam pana devine pufoasa. Adaugam si smantana si omogenizam.

Punem blatul in tava tapetata cu folie alimentara. Il insiropam si turnam crema de vanilie. Dam la frigider pana se intareste crema.

Prajitura cu crema de vanilie si ananas se taie in bucati potrivite si se orneaza cu frisca.

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 11-08-2025, 20:59:43
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password