User
Pass
2FA
 
 

Prajitura cu crema mascarpone si gem de capsuni

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message104
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 14-01-2016, 16:35:40 | Translate post to: ... (Click for more languages)





Ingrediente

Pentru foi:
8 oua
8 linguri zahar
4 linguri ulei
8 linguri faina
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de lamaie
Pentru crema:
100 g ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
125 g mascarpone
esenta de vanilie
1 lingura zahar pudra
1-2 intaritor de frisca
gem de capsuni
Mod de preparare Prajitura cu crema mascarpone si gem de capsuni:

Foi:

Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem foile din tava, le punem pe un gratar si le lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de ciocolata cu mascarpone:

Ciocolata rupta bucatele o topim cu jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca. Tinem vasul pe foc mic amestecand continuu, fara sa dam in clocot. Dam deoparte lasam sa se racoreasca apoi dam vasul la congelator pentru cca o ora, pana crema se raceste foarte bine.

Mixam crema de ciocolata pana incepe sa prinda consistenta apoi adaugam mascarponele. Mixam pana la omogenizare.

Separat mixam smantana pentru frisca ramasa. Cand devine pufoasa adaugam zaharul pudra si intaritorul de frisca si mixam pana devine ferma. Atentie totusi sa nu o facem unt! -)

In crema de ciocolata alba cu mascarpone incorporam frisca batuta.

Desprindem usor hartia de copt de pe foile de prajitura. Suprapunem cele doua foi si le taiem in 2 parti, obtinand astfel 4 foi de prajitura.

Crema o impartim in 3 parti si repartizam intre blaturi. Blatul din mijloc il vom unge cu un strat generos de gem de capsuni. Prajitura asamblata se da la rece pentru macar o ora 😉 dupa care se portioneaza

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 13-08-2025, 14:53:26
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password