Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Prajitura cu foaie de bezea
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
200
R3dBuLL
[Banned user]
Status: Offline
(since 17-12-2018 22:08)
Joined: 28 Mar 2014
Posts: 5334
,
Topics: 554
Location:
Romania
Reputation:
257.8
Votes
: 364
Posted: 07-01-2016, 19:58:09
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente pentru Prajitura cu foaie de bezea
– 9 albusuri
– 450 grame zahar
– 450 grame nuca
Ingrediente crema la prajitura cu foaie de bezea
– 9 galbenusuri
– 200 grame zahar
– 9 linguri de lapte
– 300 grame unt sau margarina
– 2 linguri amidon
– 2 pliculete de zahar vanilat
– (optional puteti pune 2 linguri de cacao, daca preferati crema de cacao)
Ingrediente pentru decor:
– 150 grame ciocolata alba
– 2 linguri de frisca
– 50 grame ciocolata neagra
Preparare Prajitura cu foaie de bezea
Din ingredientele pentru prepararea foilor de bezea se fac trei foi de bezea care se coc in tava tapetata cu hartie de copt. De aceea recomand sa preparati fiecare foaie separat , astfel evitati ca spuma sa se lasa in timp ce asteptati sa se coaca prima foaie si este mult mai usor si rapid sa preparati o cantitate mai mica decat una mare.
Mai intai pregatim nucile. Miezul de nuca se prajeste putin , se curata de coaja , se taie marunt sau se macina.
Ingredientele pentru prepararea foilor de bezea se impart in 3 , deci pentru fiecare foaie pregatim asa:
Batem 3 albuºuri spuma , se adauga treptat 150 grame de zahãr. Se bate in continuare pana devine o spuma tare . 150 grame de nuci macinate se adauga la bezea si se amesteca usor cu o spatula pana la incorporarea totala . Intr-o tava tapetata cu hartie de copt , se toarna compozitia de bezea si se da la cuptor la foc mic, mai mult ca sa se usuce.
preparare foi de bezea si nuca
preparare foi de bezea si nuca
Se lasa cam 40 minute. Dupa ce s-a copt , incepeti si preparati a doua foaie din urmatoarele 3 albusuri , 150 grame de zahar si 150 grame de nuca macinata. La fel procedati si cu a treia foaie.
Foaie de bezea si nuca
Foaie de bezea si nuca
Preparare crema la Prajitura cu foaie de bezea
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, zaharul vanilat, amidonul si laptele .(Daca folositi cacao , atunci puneti si cacaua). Crema de galbenuse se fierbe pe aburi pana se ingroasa . Se amesteca incontinuu sa nu se faca cocoloase. Apoi se lasa la racit . Untul se freaca cu 1 lingura de zahar pudra si se amesteca cu crema de galbenusuri .
Preparare crema pentru Prajitura cu bezea si nuca
Preparare crema pentru Prajitura cu bezea si nuca
Asamblare prajitura cu foaie de bezea .
Pe prima foaie de bezea se intinde jumatate din crema de galbenusuri . Se pune a doua foaie de bezea , cealalta jumatate de crema si apoi cea de-a treia foaie de bezea.
Preparare Prajitura cu bezea si nuca
Preparare Prajitura cu bezea si nuca
Deasupra se decoreaza cu o glazura de ciocolata alba si se rade putina ciocolata neagra. Ciocolata alba se rade si se topeste impreuna cu cele 2 linguri de frisca. Apoi calduta se intinde peste ultima foaie.
Prajitura cu bezea si nuca
Prajitura cu bezea si nuca
Prajitura cu foaie de bezea este o prajitura foarte dulce , insa aceasta reteta este recomandata si persoanelor care au intoleranta la gluten. Deoarece foile de bezea nu contin faina, iar in crema puteti folosi amidon
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 05-08-2025, 11:55:02
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details