Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Prajitura cu foi de napolitana si caramel
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
76
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 17-01-2016, 09:12:44
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru blatul de biscuiti:
150 g unt
100 g zahar
250 g faina
1 plic zahar vanilat
Pentru crema de caramel:
500 g caramele cu lapte
50 ml smantana pentru frisca
Crema de ciocolata:
150 g ciocolata amaruie
100 g ciocolata cu lapte
150 ml smantana pentru frisca
In plus:
2 foi mari de napolitana
Mod de preparare:
Blatul de biscuiti:
Untul moale la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o crema. Se adauga faina in care am amestecat un praf de sare si se framanta pana se obtine un aluat omogen.
Aluatul se intinde in tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru vreo 15 minute, pana marginile incep sa se rumeneasca. Blatul se scoate din tava cu tot cu hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar.
Acest blat de biscuiti se poate inlocui cu biscuiti obisnuiti. 😉
Crema de caramel:
Caramelele se pun intr-o cratita cu fundul gros impreuna cu smantana pentru frisca. Amestecam mereu pana caramelele se topesc si compozitia incepe sa clocoteasca.
Se da deoparte si se lasa la racit.
Blatul racit il punem inapoi in tava in care l-am copt, turnam deasupra crema de caramel si dam la frigider pana se intareste crema.
Aici urmeaza marea cotitura din reteta. 😀 Blatul a fost prea sfaramicios pentru a putea fi taiat si caramelul s-a incapatanat cu indarjire sa se intaresca si sa stea pe blat, sa n-o ia la vale.
Astfel ca, am luat prajitura cu totul si am pus-o intr-o cratita. Am incalzit la foc mic pana caramelul a devenit din nou lichid si am putut omogeniza cu blatul sfaramat.
Crema obtinuta am intins-o asa calda peste o foaie mare de napolitana. Am acoperit cu o alta foaie de napolitana, am presat bine cu mana si am dat la rece.
Crema de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele se pune la topit impreuna cu smantana pentru frisca. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Foaia de napolitana cu crema se taie in doua. Vom obtine astfel 2 parti de prajitura, de aproximativ marimea unei coli de hartie A4. Pe una din foi repartizam crema de ciocolata racita, acoperim cu cea de-a doua foaie si dam din nou la frigider.
Se portioneaza dupa dorinta.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 24-08-2025, 13:23:19
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details