Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Prajitura cu iaurt si ciocolata
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
92
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 15-01-2016, 21:29:06
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru blat:
250 g biscuiti obisnuiti
2 linguri cacao
1 lingura zahar pudra
50 g ciocolata amaruie
150 g unt de cocos
Pentru umplutura:
2 galbenusuri
2 linguri zahar
2 linguri lapte
100 g ciocolata alba
10 g gelatina
200 ml smantana pentru frisca
140 g iaurt Danone
250 g mascarpone
~50 g ciocolata amaruie
2 pliculete zahar vanilat
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
200 ml smantana pentru frisca
In plus:
~100 ml lichior Sheridan’s
iaurt danone
Mod de preparare prajitura cu iaurt si ciocolata:
Blat:
Untul de cocos il punem intr-o craticioara si-l topim pe baie de aburi. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Biscuitii rupti bucatele si ciocolata tocata grosier cu cutitul le punem in robot. Adaugam si cacaoa si mixam pana obtinem un pesmet fin. Turnam untul de cocos racit si omogenizam.
Rasturnam compozitia intr-o tava (18 cm diametru) . Repartizam pe toata suprafata tavii, cat si pe peretii acesteia, apoi tasam bine cu mana si la final cu fundul unul pahar, astfel incat sa obtinem un blat egal si bine nivelat. Dam la frigider pana pregatim crema cu iaurt.
Crema cu iaurt:
Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Punem atata apa cat sa o acopere.
Galbenusurile le frecam bine cu zahar pana devin ca o crema si se albesc. „Desfacem” crema cu cele 2 linguri de lapte si punem vasul pe baie de abur, pana crema se ingroasa si zaharul se topeste. Adaugam ciocolata alba rupta bucatele si ametecam continuu pana ciocolata se topeste si compozitia devine omogena. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget, moment in care adaugam gelatina. Lasam sa se raceasca foarte bine.
Intr-un castrom mixam iaurtul cu mascarpone si partea alba din lichiorul Sheridan’s. Batem samantana pentru frisca cu cele 2 plicuri de zahar vanilat. Nu e necesar ca frisca sa stea bat, e de ajuns sa o batem atat cat sa devina putin pufoasa. Adaugam crema cu iaurt peste compozitia cu ciocolata racita si la sfarsit incorporam frisca si ciocolata tocata marunt sau data pe razatoare.
Rasturnam crema peste blatul de biscuiti si dam la frigider pana se intareste.
Intre timp preparam glazura de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca, pe foc mic sau la microunde. Omogenizam, aromam cu restul de lichior (partea maro) si dam vasul la congelator pentru vreo ora, pana crema ajunge la punctul de inghet. Omogenizam din nou, amestecand putin cu mixerul, punem intr-un posh si ornam prajitura. 😉
Se da la frigider pana in momentul servirii. E mult mai buna si se taie mult mai bine a doua zi. 😉
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 14-08-2025, 21:43:16
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details