User
Pass
2FA
 
 

Prajitura cu jeleu de mango

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message101
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 15-01-2016, 15:01:12 | Translate post to: ... (Click for more languages)






Ingrediente

Pentru blat:
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
1 lingura ulei
esenta de vanilie
Pentru jeleul de mango:
1 mango
1 lingura zahar
1 lingurita gelatina
Pentru crema de branza:
150 g crema de branza Almette
100 g unt
3 linguri zahar pudra
1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare Prajitura cu jeleu de mango:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se toarna peste bezea si se amesteca usor. La sfarsit incorporam faina amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (22 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul devine ferm si se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Jeleul de mango:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece, atat cat sa fie bine acoperita de apa.

Mango se taie de-o parte si de alta a samburelui. Se cresteaza fructul pe orizontala si pe verticala, ca si cum am face un grilaj, apoi se preseaza coaja in jos. Se desprind cuburile de mango de pe coaja si se pun intr-un vas unde le vom pasa bine cu mixerul vertical. Se adauga zaharul, se omogenizeaza si se pune la fiert la foc mic pana scade zeama si ajunge la consistenta dorita. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi incorporam gelatina hidratata, amestecand bine.

Dam la rece pana compozitia se raceste foarte bine si incepe sa se inchege. Punem apoi peste blatul bine racit si punem din nou la frigider pana pregatim crema de branza.

Crema de branza:

Punem intr-un castron crema de branza Almette, untul moale ce l-am lasat la temperatura camerei si zaharul. Mixam totul foarte bine pana obtinem o crema omogena. La sfarsit aromam cu scortisoara. Dam la rece pentru cateva minute sa se intareasca putin, apoi o punem peste stratul de jeleu de mango.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 15:51:45
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password