Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Prajitura cu mascarpone si miez de cafea
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
101
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134
,
Topics: 1804
Location:
Romania
Reputation:
1658.2
Votes
: 601
Posted: 17-01-2016, 09:14:21
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru blat:
100 g biscuiti
50 g unt
1 plic zahar vanilat
Pentru jeleul de cafea:
250 ml cafea tare
zahar dupa gust
10 g gelatina
Pentru crema:
250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca
100 ml lapte evaporat
3 linguri zahar fin
7 g gelatina
1 pliculet zahar vanilat
Mod de preparare:
Jeleul de cafea:
Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.
Preparam cafeaua, o lasam sa se racoreasca si o strecuram printr-o sita fina, sa nu aiba nici un fir de zat. Adaugam gelatina si omogenizam. Turnam intr-o forma de silicon si dam la frigider pana se intareste.
Blat:
Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau cu sucitorul. Untul topit il turnam peste biscuiti si amestecam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam compozitia intr-o tava detasabila (18 cm diametru) si tasam bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim crema.
Crema:
Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.
Smantana pentru frisca o mixam la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa.
Mascarponele il mixam intr-un castron impreuna cu laptele evaporat. Adaugam frisca batuta, amestecand usor.
Gustati si mai adaugati zahar, in caz ca o sa considerati necesar.
Gelatina o topim la baine-marie sau la microunde. Pentru a aduce cele 2 compozitii la aceeasi temperatura punem peste gelatina cateva linguri din compozitia de mascarpone si omogenizam. Amestecam apoi cele 2 compozitii si omogenizam.
Scoatem jeleul de cafea din forma si-l punem pe mijlocul blatului de biscuiti.
Turnam apoi compozitia pentru crema si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste. Eu am lasat peste noapte.
Se scoate inelul detasabil, nu inainte de a trece cu lama unui cutit de jur imprejurul prajiturii. Se orneaza dupa preferinta.
Pofta buna!
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 24-08-2025, 03:00:29
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details