Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Prajitura frageda cu nuci
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
165
Noah
[MMA Fighter]
Status: Offline
(since 16-01-2017 03:04)
Joined: 27 Feb 2016
Posts: 213
,
Topics: 91
Location:
Neverland
Reputation:
72.9
Votes
: 17
Posted: 01-03-2016, 21:27:48
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
Pentru foi:
600 g faina
150 g unt
50 g zahar (pudra)
3 galbenusuri
7 g drojdie uscata
lapte cat cere aluatul (cca 150 ml)
1 pliculet coaja de lamaie Finesse
Umplutura:
200 g nuci macinate
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat (sau esenta de vanilie)
3 galbenusuri
150 g smantana
Pentru glazura de bezea:
6 albusuri
200 g zahar pudra vanilat
5-6 linguri nuca macinata
Mod de preparare Prajitura frageda cu nuci:
Foi:
Punem faina intr-un castron si o amestecam cu un praf de sare, coaja de lamaie, drojdia uscata si zaharul pudra. Facem o adancitura in mijloc si punem untul topit si galbenusurile. Incepem sa framantam si adaugam putin cate putin lapte caldut, pana obtinem un aluat moale, elastic si care nu se lipeste de maini.
Acoperim castronul si lasam deoparte pana pregatim umplutura.
Umplutura se pregateste foarte simplu amestecand nuca macinata cu restul ingredientelor.
Impartim aluatul in doua parti si se intind foi subtiri de aluat cat marimea tavii (40/28 cm). Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra turnam umplutura cu nuca si acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat.
Se lasa la crescut la loc caldut. Intre timp pregatim si glazura de bezea cu nuca.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Punem nuca macinata si amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Se pune in strat uniform peste aluatul din tava.
Se da la cuptor la foc mic, pana cand glazura de bezea cu nuca se rumeneste usor si foile sunt coapte (eu am tinut la ~100 grade, cuptor electric cu ventilatie, pentru cca 1 ora si jumatate)
Prajitura frageda cu nuci se lasa sa se raceasca si se portioneaza folosind un cutit bine ascutit si usor umezit (ca sa nu se sfarame bezeaua).
Eu n-am avut rabdare si am taiat cateva bucati cat inca era calduta. Nu s-a taiat foarte bine si cu toate ca era foooooarte buna mi s-a parut un pic cam dulce pentru gustul meu. Lucrurile s-au schimbat dupa ce prajitura frageda cu nuci s-a racit, s-a portionat foarte bine si gustul a fost unul echilibrat 😉 Asadar… rabdarea e cheia! 😉
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 07-08-2025, 11:32:53
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details