User
Pass
2FA
 
 

Prajitura marmorata cu capsuni

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message113
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 13-01-2016, 14:51:14 | Translate post to: ... (Click for more languages)







Ingrediente

4 oua
125 g zahar
4 linguri lapte
4 linguri ulei
7 linguri (cu varf) faina
1 praf de copt
2 linguri cacao
coaja de lamaie confiata (sau proaspat rasa)
esenta de rom
Pentru crema:
200 ml smantana pentru frisca
100 g mascarpone
2 linguri zahar
esenta de vanilie
capsuni pentru decor
Mod de preparare Prajitura marmorata cu capsuni:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul (pudra) si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele, iar la sfarsit 6 linguri de faina amestecata cu praful de copt.

Dam deoparte o treime din compozitie si o amestecam cu cacaoa si esenta de rom dupa gust. In compozitia alba ramasa incorporam 1 lingura faina si coaja de lamaie.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam uniform compozitia alba, iar deasupra acesteia cea cu cacao. Amestecam usor cele doua compozitii, formand spirale cu lingura, apoi dam tava la cuptor la foc mediu, pana checul trece proba cu scobitoarea si este ferm la atingere.

Se lasa sa se raceasca pe un gratar (cu tot cu hartia de copt).

Crema de mascarpone:

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga 1 lingura zahar si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Mascarponele se mixeaza cu restul de zahar si esenta de vanilie, cat sa se omogenizeze.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Taiem blatul pentru prajitura in bucati dreptunghiulare, potrivite ca marime si le ornam cu crema de mascapone si bucati de capsuni proaspete.

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-08-2025, 03:13:57
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password