User
Pass
2FA
 
 

Prajitura simpla cu crema de vanilie

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message84
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 15-01-2016, 15:00:23 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

Pentru blat:
5 oua
4 linguri zahar
1 lingura zahar aromat cu lamaie
3 linguri ulei
5 linguri faina
1/2 lingurita praf de copt
Pentru crema de vanilie:
4 galbenusuri
4 linguri zahar
3 linguri amidon
500 ml lapte
150 g unt
esenta de vanilie
Mod de preparare Prajitura simpla cu crema de vanilie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul aromat cu lamaie si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa.

Daca nu aveti zahar aromat cu lamaie puneti zahar simplu si aromati blatul dupa cum va place, cu vanilie sau rom.
Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, ca pentru maioneza. Se omogenizeaza amestecand usor. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana blatul se rumeneste usor deasupra. Se scoate pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 2 parti, pe orizontala.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Turnam laptele amestecand usor si punem vasul pe foc mic. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit, amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita.

In budinca racita incorporam untul batut, adaugand cate o lingura si amestecand bine dupa fiecare. La sfarsit aromam dupa gust cu esenta de vanilie.

Repartizam crema intre cele 2 blaturi de pandispan si dam la frigider pentru macar 1 ora, pana crema se intareste putin.

Se portioneaza dupa dorinta si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 15-08-2025, 22:42:51
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password