User
Pass
2FA
 
 

Prajitura turnata cu mere caramelizate

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message141
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 14-01-2016, 18:42:10 | Translate post to: ... (Click for more languages)




Ingrediente

Blat:
3 oua
100 g zahar pudra
9 linguri de ulei
9 linguri de lapte
12 linguri de faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
Pentru merele caramelizate:
4-5 mere medii ca marime
200 g zahar
100 g unt
1 lingura amidon
Mod de preparare Prajitura turnata cu mere caramelizate:

Mere caramelizate:

Merele se spala si se taie in sferturi. Se scot cotoarele. Curatati-le de coaja daca o sa considerati ca este necesar.

Se monteaza accesoriul de taiere cubulete pe Salad Chef Smart si cu o miscare ferma se apasa dispozitivul.


Intr-un vas incapator se caramelizeaza zaharul. Cand a devenit lichid se adauga untul si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga merele si se fierb cateva minute, pana merele se inmoaie putin, timp in care isi vor lasa destul de multa zeama. Punem amidonul (in ploaie) peste mere si omogenizam. Mai lasam putin pe foc, pana caramelul se ingroasa putin. Dam deoparte si lasam la racit.


Blat:

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, intocmai ca si cea de chec.

Se toarna jumatate din compozitie in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 10-15 minute, pana blatul prinde consistenta. Se scoate tava, se repartizeaza uniform merele caramelizate si se acopera cu cealalta jumatate de aluat.

Se da din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, pana prajitura se rumeneste usor deasupra.

Se portioneaza dupa ce se raceste.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 11-08-2025, 23:25:20
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password