User
Pass
2FA
 
 

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message105
scipioaa

[Wicked Sick]



Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
Joined: 29 Dec 2014
Posts: 10134, Topics: 1804
Location: Romania

Reputation: 1658.2
Votes: 601

Post Posted: 14-01-2016, 16:42:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)





Ingrediente



Blat:
100 g ciocolata amaruie
25 g unt
25 ml ulei
25 ml smantana pentru frisca
2 oua
50 g zahar
100 g faina
1 lingurita praf de copt
esenta de rom
Mousse de ciocolata alba:
300 g ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca
10 g gelatina
zeama de lamaie
Glazura:
100 g ciocolata amaruie
lapte cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
trufe de ciocolata pentru decor


Mod de preparare Prajituri cu mousse de ciocolata alba:

Blat:

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul, uleiul si smantana pentru frisca, apoi lasam la racit. Adaugam galbenusurile, apoi cernem deasupra faina si praful de copt. Omogenizam si aromam dupa gust cu esenta de rom.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Bezeaua o vom incorpora in compozitia cu ciocolata, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu, pentru cca 20 de minute, in functie de cuptor. Scoatem pe un gratar si lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.

Mousse de ciocolata alba:

Gelatina se puna la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie acoperita gelatina.

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca, atat cat sa fie suportabil la deget si se incorporeaza gelatina. Se da la rece pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Crema de ciocolata alba se mixeaza putin, cat sa devina omogena, apoi se adauga frisca batuta si o incorporam amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Se aromeaza dupa gust cu zeama de lamaie.

Glazura de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste pe baine marie (sau la microunde). Se adauga apoi lapte putin cate putin, pana glazura de ciocolata ajunge la consistenta dorita

Blatul il taiem cu un inel metalic (6 cm diametru), acelasi inel in care vom monta prajiturile. Punem cate un cerc de blat in fiecare inel si repartizam mousse-ul de ciocolata alba in fiecare dintre ele. Dam la rece pana se intareste crema.

Scoatem prajiturile din forme si le „dichisim” cu glazura de ciocolata si trufe de ciocolata.

Pofta buna! 😉



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-08-2025, 04:38:53
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password