User
Pass
2FA
 
 

Prepelite umplute la cuptor

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message154
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 15:54:27 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Prepelite umplute la cuptor
•7 prepelite
•7 felii subtiri de piept de porc
•200 g carne tocata de porc
•2 catei usturoi
•1 lingurita rozmarin proaspat tocat
•3-4 frunze menta proaspata
•1 pahar vin alb demisec
•cca 50 ml supa vegetala/apa
•sare
•5-6 boabe ienibahar
•piper proaspat macinat
•6-7 boabe piper negru
•2 catei usturoi intregi

Mod de preparare – Prepelite umplute la cuptor
•Tocam carnea de porc (eu am folosit piept de porc, insa nu foarte gras) si o amestecam cu doi catei de usturoi dati prin razatoarea cu gauri mici, rozmarinul si menta tocate marunt, sarea si piperul. Framanatam pana cand obtinem un amestec omogen.
•Curatam foarte bine prepelitele, le spalam si le stergem cu hartie absorbanta de bucatarie. Le pudram cu sare si piper in interior si exterior si le umplem cu amestecul de carne tocata.
•Invelim pieptul fiecarei prepelite cu o felie subtire de piept de porc (daca feliile de piept de porc sunt prea groase, le aplatizam cu un batator cu suprafata neteda) si o fixam cu o scobitoare (trecem scobitoarea dintr-o parte in cealalta a pieptului de prepelita).
•Cu o alta scobitoare intepam pulpele prepelitelor astfel incat sa nu se distanteze in timpul coacerii.
•Punem prepelitele intr-o tava in care am adaugat 1 lingura de ulei de masline, 1 pahar de vin alb demisec, apa sau supa vegetala, boabele de ienibahar si boabele de piper si cei doi catei de usturoi necuratati, dar usor zdrobiti.
•Introducem cate o crenguta mica de rozmarin intre pieptul prepelitei si felia de piept de porc si acoperim tava cu folie de aluminiu.
•Coacem prepelitele in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 30 minute, apoi eliminam folia de aluminiu si le mai tinem in cuptor pentru inca 30 minute sau pana cand prepelitele sunt fragede si rumenite uniform. Dupa ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu folie de aluminiu si le lasam astfel acoperite pentru 10-15 minute.
•Le-am servit alaturi de trei piureuri de legume: cartofi, broccoli si morcov. Am fiert separat legumele la aburi, le-am amestecat cu unt si le-am pasat pana am obtinut un piure fin.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 21:12:54
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password