User
Pass
2FA

Progame de editat audio

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Software
Author Message2210
tenegabi

[Freakazoid]

Status: Offline
(since 09-05-2022 16:18)

Votes: 35

Post Posted: 04-07-2011, 05:10:28 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Aici va voi oferi niste progame cu care puteti edita audio.
Deocamdata doar scurtatul melodiilor.

Un program de scurtat melodii se poate dovedi util în anumite situaþii, cea mai des întâlnitã fiind atunci când dorim sã ne personalizãm telefonul cu tonuri de apel dupã bunul plac. Concret - ne place refrenul unei piese sau o anumitã parte din ea. O soluþie potrivitã ar fi sã "tãiem" acea porþiune din cântecul respectiv ºi sã o punem apoi pe telefon.

ªi mai bine ar fi dacã am face asta direct de pe dispozitivul mobil, însã aici trebuie sã þinem cont cã nu toatã lumea deþine smartphone-uri care suportã astfel de programe. În schimb, mai toþi avem telefoane capabile sã redea muzicã în format MP3.

O altã situaþie în care apelãm la un program de scurtat melodii este extragerea unei piese dintr-un mix session. Spre exemplu, am un house mix de douã ore, timp suficient pentru a rula fãrã oprire aproximativ 30 de piese. Desigur, nu îmi plac toate piesele, vreau sã le extrag pe cele de la minutul 20, de la 45 ºi finalul sesiunii.

Este complet aiurea sã derulez în cadrul mix-ului, cel mai bine îl deschid într-o aplicaþie de editare ºi de acolo extrag exact ce îmi convine. În cele ce urmeazã, vã vom recomanda trei astfel de aplicaþii.

Adobe Audition

ªtiu, mulþi veþi spune cã e prea complexã pentru aºa ceva ºi în plus costã ºi o grãmadã de bani. Noi o menþionãm totuºi nu pentru cã aparþine gigantului Adobe, ci pentru simplitatea cu care se realizeazã crop-ul ºi pentru multitudinea de efecte (amplificare, ecou, fade in / out etc.) ºi opþiuni care vor fi apreciate de utilizatorii avansaþi ºi chiar de cãtre profesioniºti. Dacã ai ceva talent, cu Adobe Audition poþi realiza niºte mixaje extraordinare.

Scurtarea piesei se face selectând intervalul de timp dorit ºi opþiunea "Copy to new". De aici nu mai trebuie decât sã dãm banalul "Save as…" ºi sã alegem formatul dorit dintr-o vastã listã de opþiuni.
<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=adobeaudition.jpg&s=819&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Posturi unite automat, 04-07-2011, 06:09:49

Audacity

Nu se comparã cu Adobe Audition, dar Audacity are marele avantaj cã este gratuitã. Iar pentru simple editãri, nici nu meritã sã arunci o grãmadã de bani.

Aplicaþia oferã pe lângã opþiunile cut & paste (disponibile în urma selecþiei alese de tine), o mulþime de alte facilitãþi de editare. Nu am stat sã le numãr, sunt convins însã cã orice amator de muzicã le va gãsi nu doar suficiente ci ºi interesante.

Singurul lucru care nu mi-a plãcut la Audacity este aspectul învechit. Ai impresia cã lucrezi într-un soft din anii '90, nu într-unul la care ultimele contribuþii au fost aduse chiar anul acesta.

Trecând însã peste partea de design, Audacity este o aplicaþie cu multe facilitãþi de editare audio ºi prin urmare o recomandãm.
<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=audacityir.jpg&s=823&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Free Audio Editor

Free Audio Editor aduce izbitor cu Adobe Audition, atât de bine încât ai spune cã un grup de programatori nemulþumiþi au plecat de la Adobe ca sã-ºi facã o aplicaþie proprie de editare audio.

Aplicaþia aratã excelent, oferã o mulþime de opþiuni (inclusiv cea care ne intereseazã în mod deosebit - scurtarea MP3-urilor) ºi nu costã nimic. Ai grijã doar ca, la instalare, sã debifezi cãsuþele prin care îþi dai acceptul ca programul sã instaleze diverse toolbar-uri prin browser.

Aº fi pus Free Audio Editor înaintea lui Audacity dacã nu exista totuºi un mic-mare inconvenient. Piesele editate pot fi salvate doar în format WAV. Dacã vei dori mai apoi sã o faci MP3, va trebui fie sa apelezi la un software specializat (ºi se gãsesc cu carul pe Internet), fie sã optezi pentru versiunea "Deluxe" a acestei aplicaþii.

Versiunea Free Audio Editor Deluxe costã aproximativ 30 de dolari, o sumã desul de micã dacã þinem cont cã nu este doar un simplu program de scurtat melodii ci o aplicaþie serioasã care se poate compara cu Adobe Audition.

<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=freeaudioeditor.jpg&s=146&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Articolul este preluat de pe http://www.go4it.ro

Pentru intrebari si sugestii, lasati un mesaj si va voi raspunde.

0 0

Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
tenegabi

[Freakazoid]

Post Posted: 03-08-2011, 12:01:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Nu prea este ninemi interesat de editari audio pe aici?

0 0

Back to top
koltzu
[Banned user]

Banned

(since 24-10-2013 15:18)

Votes: 94

Post Posted: 03-08-2011, 12:32:26 | Translate post to: ... (Click for more languages)

De ce am fi? Noi suntem interesati doar de VoV, CS, certuri penibile si vedete care-si dau arfe dar care ne impresioneaza.
0 0

Back to top
tenegabi

[Freakazoid]

Post Posted: 03-08-2011, 12:37:42 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Pai ca sa stiu, ca daca il fac pe ala de editari video sau animatii sa nu ma mai apuc, ca la asta de pe 04:07:2011 si pana acum nici un raspuns, cum ar fi cum sa fac aia sau aia.Maine face o luna.Nu prea sunt asa mari sunetisti asa, dar macar de curiozitate sa bage si el un ochi pe aici(nimic), nici pe ala.

0 0

Back to top
Mouz'

[Forever young !]

(since 02-02-2022 18:17)

Votes: 144

Post Posted: 03-08-2011, 17:28:33 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Cand eram tanar fecior si ma impresiona graffiti-ul si sa modific piese , ma jucam cu virtual dj si traktor audio iar la partea cu graffiti-ul ma jucam cu graffiti studio. Acum...folosesc vdj cand vreau sa tai o piesa or smth..

Equipment

MSI B75A-G43
Intel Core i5 3570k 3.4GHz
Cooler Master Hyper T4
MSI GeForce GTX 1660 6GB OC ARMOR EDITION 192bit
HyperX Fury Black 4GB DDR3 1866 MHz CL10 x2

Peripherals

Zowie EC1-A
HyperX Cloud II
Steelseries QcK+ PUBG

0 0

Back to top
View user's profile Send private message
ZeNNNeR

[Freakazoid]

(since 30-07-2020 21:05)

Votes: 30

Post Posted: 03-08-2011, 17:59:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Cel mai bun e cubase, fa niste tutoriale sony vegas -

Video daca se poate -

0 0

Back to top
tenegabi

[Freakazoid]

Post Posted: 03-08-2011, 21:31:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Stiu ca este cubase, dar eu pentru ceva mai complex auditionul, cubase-ul are o interfata mai veche.
Daca vrei video, lasa coment cu progamul pe care il vrei si ce vrei mai exact.
Nu prea am lucrat asa de mult cu Vegas, dar ma documentez putin si poate revin.Bafta.

0 0

Back to top
Costi

[Freakazoid]

(online 3 weeks ago)

Votes: 42

Post Posted: 15-09-2011, 15:37:04 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Oricum eu am folosit FL,VDJ,adobe audition inca mai folosesc si mi sa parut ok..destul de ajutator

Da mai am o intrebare...poti scoate vocea de pe o melodie?

0 0

Back to top
tenegabi

[Freakazoid]

Post Posted: 15-09-2011, 15:54:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Da, o poti scoate.
Devine mai complicat dar poti cu Auditionul este mai simplu(dar vocea ramane cu un sunet slab, care este acoperit de instrumente)si cu Cubase poti cu un plugin.Vocea este reprezentata de undele mijloci, atunci cand scoti vocea, automat se scot o mare parte din acele unde mijloci, unele intrumentru de muzica folosesc si aceste unde, la anumite melodi se vor scoate si anumite intrumente.

0 0

Back to top
Costi

[Freakazoid]

(online 3 weeks ago)

Votes: 42

Post Posted: 15-09-2011, 15:59:15 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Tu spui ca cu Adobe Audition pot face asta?
0 0

Back to top
tenegabi

[Freakazoid]

Post Posted: 15-09-2011, 16:23:09 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Da.Aces lucru este posibil.
Cauta prin aceste tutoriale, dar acelea de sunt, numai retin exact in care explica cum se face.
http://creativemonkeyz.com/category/tutoriale/

0 0

Back to top
*0ranGe ! extrem

[I ❤ MY POLO!]

(since 11-12-2017 12:06)

Votes: 117

Post Posted: 15-09-2011, 21:42:14 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Creative Monkeyz sucks @ tutoriale, cel putin la grafica. Toate programele postate pe aici sunt ok, ideea e sa va familizarizati cu unul din ele, daca vreti sa faceti ceva de la 0 recomand FL Studio.

0 0

Back to top

Topic locked

Topic is closed, you cannot post any messages in it anymore

Locked by PaZuZu, 01 November 2014 10:49

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Software  

The time now is 24-08-2025, 08:16:43
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password

This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x