User
Pass
2FA
 
 

Pui Alla Diavola.

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message108
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 14:26:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Pui alla diavola – Ingrediente
•1 pui mic (cca 1 kg)
•2 linguri ulei de masline
•1 lingurita suc de lamaie
•1/4 lingurita fulgi chilli
•sare
•piper negru proaspat rasnit
•1 picatura tabasco (optional)

Pui alla diavola – Mod de preparare
•Indepartam tartita si gatul puiului, il spalam, il stergem foarte bine, il despicam pe piept si il deschidem in doua (ca si cand am deschide o carte).
• In reteta originala, puiul se despica pe spate, dar eu l-am despicat intotdeauna pe piept.
•Il asezam pe un tocator de lemn, cu partea taiata in jos, si il aplatizam cat de bine putem (eu ma folosesc de un aplatizor din inox pentru carne, dar cand nu-l gasesc prin sertare, ma folosesc de maini).
•Intr-un vas micut, amestecam uleiul de masline cu sucul de lamaie, fulgii de chilli, sarea, piperul proaspat rasnit si, daca doriti, o picatura de tabasco. Tabasco este foarte foarte iute, deci va recomand sa nu puneti mai mult de o picatura.
•Ungem puiul, pe ambele parti, cu emulsia obtinuta. Ungem gratarul cu 1 lingurita mica de ulei de masline, si il punem pe foc mare.
•In momentul in care este foarte bine incins, adaugam puiul, cu partea taiata in contact cu gratarul incins.
•Asezam deasupra puiului un capac mai mic decat gratarul, iar deasupra capacului, o greutate. Eu am folosit mojarul, iar in el am pus o conserva mare.
•Frigem puiul, la foc mediu, 50 minute (pentru un pui de 1 kg, avem nevoie de cca 50-55 minute). In timpul coacerii, intoarcem puiul de pe o parte pe cealalta, din 5 in 5 minute
•In momentul in care s-a rumenit frumos pe ambele parti, stingem focul si il gustam cu pofta. Noi cu cartofi si rondele de ceapa rosie fripte pe gratar. Nu e o combinatie indicata, dar regulile mai trebuie incalcate din cand in cand si asta chiar e o ocazie foarte gustoasa, va garantez.

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 16:45:23
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password