User
Pass
2FA
 
 

Pui Pekin cu sos de lamaie

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message124
Freakz*DuLceTeL

[S3X*p3rMaN3nTy; x ]



Status: Offline
(since 09-04-2022 10:29)
Joined: 27 Jun 2015
Posts: 15862, Topics: 2099
Location: TG-Mures

Reputation: 964.9
Votes: 668

     
Post Posted: 19-07-2016, 13:08:54 | Translate post to: ... (Click for more languages)

1piept de pui dezosat si fara pielita
1 plic sos Pekin Lemon
200 g ciuperci
50 ml vin alb
20 ml coniac
1 cub zahar
cateva fire ceapa verde
1 ardei rosu iute
50 g unt
1 cana orez
2 linguri ulei
sare
piper




Mod de preparare
Pieptul de pui il taiem fasii subtiri, il asezonam si iI punem pentru 30 de minute ,la marinat in vin, coniac si zahar.Il acoperim si il dam la rece.


Intre timp ceapa o curatam si o taiem oblic cu funze cu tot, iar ardeiul iute il taiem fasii subtiri.


Ciupercile le taiem marunt, la fel si patrunjelul verde.


Dupa 30 de minute scoatem pieptul de pui din marinada si il lasam pe un servet de hartie sa se scurga.


Pregatim aparatul Multicooket Philips si sin MENU selectam pentru 10 minute programul FRY, apoi START punem uleiul- eu am pus ulei de susan de aceea a fost inchis la culoare- si cand e cald ,adaugam bucatile de carne sa se prajeasca pe toate partile.


Dupa ce carnea a devenit rumena, o scoatem si programam iar pe programul FRY pentru 10 minute sa sotam ciupercile in unt. cu START .Adaugam si putin patrunjel verde.Cane e gata scoatem aparatul din priza.


A venit randul sa pregatim orezul , dar pentru ca aparatul era ocupat, l-am preparat separate, intr-o tigaie in care am pus putin ulei si unt la topit si in care am pus patrunjel verde deodata cu orezul bine limpezit.Amestecam sa se caleasca putin, reducem focul la mic si adaugam la o cana cu orez, 3 cani cu supa de oase.Amestecam din cand in cand.


i acum toate fiind gata,putem monta preparatul pe farfurie.


Punem orez, ciuperci, carne rumenita si le acoperin cu ardeiul taiat si ceapa taiata. Deasupra carni , punem 2-3 lingurite din sosul de lamaie. mancare ce se face repede-repede, daca iti merg mainile struna.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 06-08-2025, 07:10:28
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password