User
Pass
2FA
 
 

Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message112
Freakz*DuLceTeL

[S3X*p3rMaN3nTy; x ]



Status: Offline
(since 09-04-2022 10:29)
Joined: 27 Jun 2015
Posts: 15862, Topics: 2099
Location: TG-Mures

Reputation: 964.9
Votes: 668

     
Post Posted: 19-07-2016, 13:05:52 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Ingrediente
200 g piept de pui
-1 morcov
-1 ardei gras rosu
-1 ardei gras galben
-2 fire de ceapa verde
-un pumn de alune neprajite
-o bucata mica de ghimbir proaspat
-3 catei de usturoi
-4-5 ardei iuti uscati (Daca doriti ca mancarea sa fie mai iute
folositi ardeii cu seminte cu tot
daca nu doriti asa de picant
atunci nu adaugati si semintele)
Pentru marinada:
-1 lingurita vin de orez
-2 lingurite sos de soia
-1 lingurita ulei de susan
-1 lingurita amidon de porumb
-1 lingurita apa rece
Pentru sos:
-1 lingurita vin de orez
-2 lingurite sos de soia
-1 lingurita ulei de susan
-1 lingurita amidon de porumb
-2 lingurite apa rece
-1 lingurita zahar
-sare
-piper


Mod de preparare
Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada format din ingredientele mai sus mentionate. Lasam totul la marinat in frigider pentru 30 de minute.


Intre timp, taiem celelalte legume si pregatim condimentele si sosul in felul urmator:


Morcovul si ardeii grasi se taie cubulete, ghimbirul si usturoiul se toaca marunt, iar de la ceapa deocamdata vom folosi NUMAI partea alba. Partea verde o vom presara la sfarsit cand va fi totul gata.


Intr-un bol adaugam toate ingredientele pentru sos, inclusiv amidonul de porumb,punem totul deoparte, si incepem sa gatim carnea:


in 3 linguri de ulei vegetal prajim carnea pe o parte si pe cealalta timp de 3 minute la foc mare, apoi o asezam deoparte.


Intr-o tigaie mica adaugam o lingurita de ulei de susan si prajim alunele cateva secunde pana capata un miros placut si le asezam si pe ele deoparte.


In wok incingem 2 lingurite de ulei de susan, uleiul trebuie sa fie foarte incins, aproape sa fumege! Adaugam ardeiul iute si il calim cateva secunde. El va capata foarte repede o culoare maronie.


Adaugam apoi ghimbirul, usturoiul si ceapa (numai partea alba, dupa cum spuneam) si calim 30 de secunde.Adaugam si legumele taiate cubulete, apoi cubuletele de pui,alunele prajite si intr-un final, sosul pe care l-am preparat inainte.


Amestecam totul si mai lasam pe foc foarte putin, cateva secunde, pana cand sosul se ingroasa. Garnisim totul cu frunzele de ceapa verde si gata!



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 06-08-2025, 17:30:14
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password