User
Pass
2FA
 
 

Pui crocant la cuptor

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message97
Zozohun

[C20H25N3O]



Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506, Topics: 552
Location: Romania

Reputation: 75.5
Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 16:26:18 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente – Pui crocant la cuptor
•1 pui (1 kg)
•2-3 linguri ulei de masline
•2-3 linguri vin alb demisec
•3 catei de usturoi
•1 crenguta de rozmarin
•2-3 frunze salvie
•2-3 ardei uscati picanti
•2 lingurite boia dulce
•1 cana apa
•sare grunjoasa
•sare afumata (optional)
•4-5 boabe piper

Mod de preparare
•Spalam puiul si il stergem cu hartie absorbanta de bucatarie.
•Punem uleiul, vinul, acele de rozmarin, boiaua, ardeii picanti curatati de samburi, cateii de usturoi curatati, frunzele de salvie, piperul si sarea grunjoasa (sarea de himalaya este exceptionala) intr-un mojar. Cu ajutorul pistilului si cu multa rabdare, transformam mixul de condimente intr-o pasta.
•Ungem puiul pe dinauntru si pe dinafara cu pasta obtinuta.
•Punem puiul intr-un vas, il acoperim cu folie alimentara de plastic si il lasam in frigider pentru 30-45 de minute.
•Legam pulpele puiului cu putina sfoara de bucatarie. Asezam puiul cu pieptul pe gratarul cuptorului iar sub gratar punem tava de cuptor in care adaugam 1 cana cu apa si 2-3 lingurite cu sare afumata.
•Introducem gratarul si tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coacem puiul pe partea cu pieptul pentru 20 minute, dupa care il intoarcem pe spate si il coacem inca 30-40 de minute.
•Din cand in cand, il ungem cu o pensula cu lichidul format in tava de sub gratarul pe care se afla puiul.
•Ca sa ne dam seama daca puiul este facut, il intepam cu o scobitoare. Daca lichidul care iese din pui este transparent, atunci puiul este facut.
•Servim puiul crocant, cu mujdei de usturoi si multa pofta!!

0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 14-08-2025, 21:13:40
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password