Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Pui cu legume la cuptor
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
90
Zozohun
[C20H25N3O]
Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)
Joined: 04 Dec 2015
Posts: 2506
,
Topics: 552
Location:
Romania
Reputation:
75.5
Votes
: 393
Posted: 15-01-2016, 14:52:05
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente – Pui cu legume la cuptor
•6 pulpe de pui
•1 vanata mare
•2 dovlecei zucchini
•15 ciuperci champignon
•2 salote/1 ceapa mare
•2 ardei grasi verzi
•4-5 rosii mari proaspete
•4 rosii deshidratate
•3 crengute de maghiran proaspat
•6-7 frunze proaspete busuioc
•5-6 catei de usturoi
•2-3 linguri patrunjel tocat
•1 ardei mic iute uscat
•sare
•piper
•ulei de masline
Mod de preparare – Pui cu legume la cuptor
•Taiem pulpele de pui in doua, le spalam si le tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie. Incingem 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugam bucatile de pui. Le prajim, la foc mediu, pe toate partile, pana cand capata o usoara culoare aurie (maxim 4-5 minute).
•Scoatem pulpele de pui din tigaie, le punem intr-o farfurie adanca si le acoperim cu un capac.
•Spalam legumele si le stergem cu hartie absorbanta de bucatarie.
•Taiem ceapa solzisori, vinetele, rosiile, ardeii si dovlecelul in cubulete (daca stiti ca vinetele si dovleceii pe care ii folositi au un gust amar, pudrati cubulete cu sare si lasati-le la scurs cca 30 -45 minute, apoi le clatiti sub un jet de apa rece. Va recomand dovleceii zucchini sau oricum niste dovlecei tineri. Daca sunt mai mari, neaparat sa le curatati samburii).
•Stergem ciupercile cu un servet umed (ciupercile nu se spala sub jet de apa decat daca sunt foarte foarte murdare. In caz contrar, le stergem cu grija, pe toate partile, cu un servet curat bine umezit). Daca ciupercile sunt mari, le taiem in bucatele, daca nu, le lasam intregi.
•Taiem rosiile deshidratate in felii subtiri si tocam marunt patrunjelul.
•Punem toate legumele intr-un vas, adaugam sare, piper, patrunjelul tocat si frunzele de busuioc rupte cu mana in bucatele micute. Amestecam foarte bine.
•Punem legumele in vasul de lut, adaugam, din loc in loc, cate o crenguta de maghiran, cateii de usturoi necuratati, dar spalati si stersi bine cu hartie absorbanta de bucatarie si ardeiul iute uscat.
•Asezam bucatile de pui deasupra stratului de legume, le pudram cu sare si piper si adaugam si sucul pe care si l-au lasat in farfurie
•Acoperim vasul cu propriul capac si il introducem in cuptorul rece pentru 1 ora, la 200°C. Dupa 1 ora, inlaturam capacul si lasam pulpele de pui sa se rumeneasca frumos, pe ambele parti, pentru inca cca 20 de minute, la 180°C.
•Servim puiul cu legume, putin sos si mamaliga, piure sau cateva feliute de paine integrala coapta la cuptor si frecata cu un catel de usturoi. Eu am facut o mamaliga un pic mai cremoasa. A fost delicios! Pofta buna!
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 15-08-2025, 06:51:26
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details