User
Pass
2FA
 
 

Pui de baltã în sos iute

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message586
Freakz*DuLceTeL

[S3X*p3rMaN3nTy; x ]



Status: Offline
(since 09-04-2022 10:29)
Joined: 27 Jun 2015
Posts: 15862, Topics: 2099
Location: TG-Mures

Reputation: 964.9
Votes: 668

     
Post Posted: 19-07-2016, 13:45:44 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Pui de baltã în sos iute

Ingrediente
5-6 pui de balta (eu am pus numai piciorusele) de la Sea-Way.ro
1 ardei gras verde
1 ceapa alba
2 catei de usturoi
10 teci de ardei iute uscat
1 lingura ulei de ardei iute
1 lingurita boabe piper Sichuan
1 lingura amidon
2 linguri sos de soia
1 lingura vin de orez (alcool de gatit)
1 lingura sos de peste
1 lingurita ulei de susan
100 ml ulei vegetal+ 1 lingura

Mod de preparare
Gustul acestui tip de carne poate fi imbunatatit prin condimente si arome speciale. Iar eu astazi, m-am gandit sa le pregatesc in stil Sichuan.


Pentru cei care nu au mai mancat pana acum carnita de broasca, trebuie sa stie ca acest tip de carne este fada, la culoare si textura semana cu carnea de pui, iar la gust parca cu are usor iz de peste.


Puneti piciorusele de pui de balta intr-un castron impreuna cu amidonul si 1 lingura de sos de soia, lasati la marinat pentru 10 minute. Intre timp taiati ardeiul verde cuburi si ceapa in bucati de dimensiunea ardeiului verde. Tocati marunt usturoiul.


Intr-o tigaie mica incingeti 100 ml ulei vegetal si prajiti carnea pana ce devine aurie la culoare si se patrunde. Scoateti pe un servet de bucatarie si lasati sa absoarba tot uleiul.


Intr-un wok incingeti o lingura de ulei, adaugati usturoiul, piperul Sichuan si tecile de ardei iute. Lasati cateva secunde pana ce uleiul se infuzeaza si capata miros placut. Aveti grija ca s-ar putea sa tusiti putin de la mirosul de ardei! -. Adaugati ardeii si ceapa, mai caliti pret de 1 minut. Adaugati si bucatile de carne prajita. Peste toate turnati alcoolul de gatit, lasati sa se evapore. Turnati restul de sos de soia, uleiul de ardei iute si sosul de peste. Mai lasati pe foc timp de cateva secunde.

Serviti imediat alaturi de un bol de taitei fierbinti.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 06-08-2025, 07:10:47
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password