Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
Pui mânãstiresc
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
scipioaa
[Wicked Sick]
Status: Offline
(since 18-12-2021 07:57)
,
Topics: 1804
Votes
: 601
Posted: 20-01-2016, 22:36:01
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
4 copãnele de pui
200 g ciuperci proaspete
75 g kaiser
5 cepe verzi (doar partea albã și puțin din cea verde)
50 ml vin alb
50 g unt
4 cãței de usturoi
sare și piper
boia de ardei
cimbru
3 linguri smântâna
1 ou
Pentru cã n-am avut pui de curte, dar aveam în congelator niște aripioare de pui și o spinare, am facut o supa clara de pui, pe care am folosit-o la prepararea acestei rețete, în loc de apã.
Punem vasul pe foc și topim o parte din unt. Adãugãm carnea, pe care am condimentat-o cu sare, piper și boia de ardei. O rumenim ușor pe toate parțile. Punem supa, atât cât sã se acopere carnea, apoi dãm vasul la cuptor, pentru vreo jumãtate de orã, timp în care ne vom ocupa de restul ingredientelor.
Topim restul de unt într-o tigaie și adaugãm kaiser-ul taiat fâșii.
Amestecãm și prãjim kaiser-ul pâna se topește grãsimea. Adãugãm ceapa tocatã și cãlim pânã se înmoaie,
apoi punem și ciupercile spãlate și tãiate felii.
Dupã ce ciupercile s-au înmuiat puțin, turnãm vinul și mai adaugãm putina supã. Sãrãm și piperãm dupã gust și punem și cimbrul și usturoiul pisat.
Scoatem vasul Pyroflam din cuptor și turnãm deasupra cãrnii sosul cu ciuperci. Punem din nou pe foc și lãsãm la fiert, acoperit cu capac.
.Trebuie sã mai rezistați mirosului ce iese de sub capac, doar vreo 20 de minute, timp în care vom bate oul cu puținã sare, piper si smântânã. Pregãtim și verdeața, sã o avem la îndemânã, gata spãlatã și tocatã mãrunt.
Turnãm sosul de smântânã în vas, peste carne, mai dãm câteva clocote și presãrãm cu verdeațã.
Se servește caldã, cu mãmãligã.
Și așa cum bine zicea și Radu Anton Roman… „E greu sã nu te arunci, de nebun, cu mãmãligã cu tot, în bunãtatea asta sofisticatã”
Vã doresc poftã bunã!
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 09-08-2025, 18:01:12