User
Pass
2FA
 
 

Pui picant chinezesc

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message103
Freakz*DuLceTeL

[S3X*p3rMaN3nTy; x ]



Status: Offline
(since 09-04-2022 10:29)
Joined: 27 Jun 2015
Posts: 15862, Topics: 2099
Location: TG-Mures

Reputation: 964.9
Votes: 668

     
Post Posted: 19-07-2016, 12:56:17 | Translate post to: ... (Click for more languages)

6 aripi de pui
2 lingurite sos de soia
14 ardei iuti uscati
1/2 lingurita sare
piper Sichuan
150 g ulei de arahide sau ulei vegetal pentru prajit
10-15 arahide crud

Mod de preparare
Aripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos de soia si se lasa la frigider pentru 20 de minute.


In wok sau intr-o tigaie normala, incingem uleiul de arahide si adaugam boabele de piper Sichuan (atentie, la ulei!).Apoi se adauga si ardeii intregi, iuteala lor se va raspandi in tot uleiul si il va face picant, dar va emana un miros la fel de picant.In foarte scurt timp, cateva secunde chiar, ardeii vor capata o culoare maro, este timpul sa-i scoatem din tigaie si sa adaugam aripioarele de pui.


Aripioarele se prajesc bine in ulei, apoi se adauga din nou ardeiul si piperul scos mai devreme din tigaie.


Cand aproape este prajit puiul, adaugam arahidele crude, mai lasam pe foc pret de 1 minut pana se prajesc si arahidele si scoatem totul pe servetele de hartie.


Se servesc in cosulete de rachita sau bambus tapetate cu servetele de hartie


S-ar putea sa vi se para mult 14 bucati de ardei iute, dar nu sunt atat de multe pentru acest tip de mancare, aripioarele mele au fost cu gust iute-mediu, deci se pot pune si mai multi ardei



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 06-08-2025, 15:00:53
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password