User
Pass
2FA

Pulpe de rata cu sos de portocale.

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message148
Zozohun

[C20H25N3O]

Status: Offline
(since 08-09-2019 17:04)

Votes: 393

Post Posted: 15-01-2016, 14:25:03 | Translate post to: ... (Click for more languages)

Pulpe de rata cu sos de portocale – Ingrediente 2 persoane
•2 pulpe de rata
•1 lingurita rasa sare
•1/4 lingurita piper
•10 g unt (pentru uns tava)

Sos de portocale – Ingrediente
•1/2 lingurita mica miere
•60 g gem de portocale si ghimbir St. Dalfour
•4 linguri suc de portocale proaspat

Piure cartofi dulci – Ingrediente
•200 g cartofi dulci (cantariti dupa curatare)
•50 g unt
•1 varf cutit nucsoara (optional)
•1/2 lingurita mica rasa sare

Mod de preparare – Pulpe de rata
•Spalam pulpele sub un jet de apa rece, le stergem bine cu hartie absorbanta de bucatarie si le intepam, pe ambele parti, cu un bat pentru frigarui sau o furculita.
•Pudram pulpele cu sare si piper si le punem intr-o tava unsa cu foarte putin unt (cca 5 g unt). Acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit la 160°C. Coacem pulpele pentru cca 90 minute, apoi eliminam folia de aluminiu si le mai coacem inca 30 de minute sau pana cand sunt frumos rumenite si carnea este foarte frageda.
Mod de preparare – Sos de portocale
•Cu 30 de minute inainte de a scoate pulpele din cuptor, ne apucam de sos.
•Intr-o craticioara mica, punem mierea, gemul de portocale&ghimbir si sucul de portocale. Fierbem sosul, pe foc mic, pentru 3-4 minute, sau pana cand capata o consistenta usor densa.
•Stingem focul si acoperim craticioara cu un capac.

Mod de preparare – Piure de cartofi dulci
•Cu 30 de minute inainte de a scoate pulpele din cuptor, curatam cartofii, ii taiem in cubulete, ii spalam si ii punem la fiert, intr-o cratita cu apa in care adaugam si 1 lingurita mica de sare.
•Acoperim cratita cu capac si fierbem cartofii pana se inmoaie complet (cca 25 minute).
•Scurgem cartofii, ii punem intr-un vas, adaugam untul si nucsoara si ii pasam pana cand obtinem un piure fin. Adaugam sare, dupa gust, si amestecam piureul. Daca doriti, puteti folosi mai mult unt si, daca nu va place nucsoara, o puteti elimina.
•Servim pulpele de rata cu piure si putin sos de portocale, usor caldut. Eu am avut si o garnitura de legume (fasole verde si rondele de morcovi galbeni si morcovi baby). Am pus doua craticioare cu apa calda si cate 1 lingurita de sare pe foc mediu. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, am pus fasolea verde intr-o craticioara si morcovii rondele si baby in cealata craticioara. Am oparit fasolea verde 5-6 minute si morcovii 4-5 minute. Am scurs legumele, le-am clatit imediat sub un jet de apa rece, apoi le-am scufundat intr-un vas plin cu apa rece si cuburi de gheata. Dupa 3-4 minute le-am scurs bine si le-am tras intr-o tigaie in care am topit cca 10 g de unt. Inainte de a stinge focul, am adaugat putina sare.
•Daca va plac pulpele de rata, neaparat incercati aceasta reteta. Pofta buna

0 0

Back to top
View user's profile Send private message
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  

The time now is 12-08-2025, 10:59:06
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

I forgot my password