User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Ardei umpluti cu carne si bulgur

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message308
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 15-01-2016, 11:10:16 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

8 ardei mici
600 ml bulion
1 lingura faina

Umplutura

400 gr carne tocata de porc
130 gr bulgur fin
1 lingurita boia dulce
1/2 legatura patrunjel
1 ou mare
sare, piper

Mod de preparare

Se taie un capacel in partea de sus a ardeilor si se curata de cotoare. Se spala sub jet de apa.
Se amesteca ingredientele pentru umplutura. Cu acest amestec se umplu ardeii, lasand liberi cativa mm in partea de sus sa aiba loc sa se umfle umplutura. Se aseaza ardeii in picioare intr-o oala care sa-i cuprinda cat mai bine.
Se toarna bulionul in oala si apoi se completeaza cu apa pana ardeii sunt acoperiti si incep sa pluteasca usor.
Se pune oala pe foc mare si se aduce la fierbere. Cand incepe sa fiarba, se da focul la mic si se fierbe cu capac timp de 45 minute.
Se dizolva faina in apa si se toarna in oala, amestecand usor. Daca nu ati pus bulionul cu sare, se gusta sosul de sare si daca este necesar se adauga. Daca sosul este putin acid se adauga o priza de zahar. Cand reincepe sa fiarba, se lasa pe foc inca 15 minute fara capac, astfel incat sosul sa scada un pic.
* daca doriti sosul mai gros folositi 1 lingura de faina cu varf, daca il doriti doar usor legat folositi 1 lingura rasa de faina
Se servesc calzi, cu smantana. Sunt foarte buni reincalziti.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 11-08-2025, 21:01:11
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x