User
Pass
2FA
 
 

[Reteta[Biscuiti cu smochine

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message100
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 14-01-2016, 10:57:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

180 gr zahar
3 oua
1 lingura lichior de nuci verzi (sau alt lichior, rom, sherry dulce etc)
250 gr faina alba (BL55)
2 lingurite rase praf de copt
1 priza sare
coaja rasa de la 1/4 portocala (optional)
120 gr smochine deshidratate (5-6 bucati)
1 lingurita zahar tos (pentru presarat)

Mod de preparare

Se cern impreuna faina, praful de copt si sarea. Un ou se separa, pastrand separat albusul si galbenusul. Smochinele se toaca marunt. Zaharul se macina pudra. Puteti folosi mixerul manual sau robotul de bucatarie pentru urmatorii pasi.
Se bat 2 oua intregi si un galbenus cu zaharul pudra pana obtineti o crema groasa galben-pal (cca 4 minute). Adaugati lichiorul si mixati pana la omogenizare.
Adaugati faina cernuta si mixati la viteza medie, doar pana aveti un aluat omogen (cca 1 minut).
Adaugati smochinele si coaja de portocale si mixati la viteza mica pana se amesteca omogen in aluat (cca 30 secunde). Va rezulta un aluat gros, lipicios, care sta pe lingura.
Puneti aluatul in tava de chec tapetata cu hartie de copt (mototoliti fasiile de hartie ca sa se aseze mai usor in forma). Nivelati cat puteti cu lingura amestecul din tava.
Bateti albusul ramas cu o furculita, ca pentru omleta. Ungeti aluatul cu albus. Nivelati inca o data aluatul, fiindca acum e mai usor, nu se va mai lipi de lingura. Presarati zaharul tos deasupra.
Dati tava la cuptor, la 180C timp de aprox. 40 minute. Daca vi se pare ca se rumeneste prea repede deasupra, puteti pune o folie de aluminiu deasupra (eu am pus cam la minutul 30 folia, fiindca cuptorul imi era setat pe caldura sus-jos). Dupa 30 minute (din 5 in 5 minute) incepeti sa faceti testul cu scobitoarea (ca la chec, impungeti in mijloc) si cand iese curata scoateti tava din cuptor.
Lasati prajitura sa se raceasca complet. Taiati apoi felii subtiri (cam 1/2 cm) cu un cutit zimtat. Asezati feliile in tava cuptorului si dati la 140C timp de 15-20 minute, sa se deshidrateze. Ii lasati pana devin crocanti. Nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa devina crocanti.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 10-08-2025, 16:49:19
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x