User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Calamari prajiti

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message146
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 13-01-2016, 12:28:07 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

450 gr calamari mici
50 gr faina alba
1 lingura amidon
mult ulei pentru prajit
sare, piper negru, oregano

Mod de preparare

Intr-un bol se pun 1-2 cani cu apa si se da la congelator cam cu o ora inainte de a prajii calamarii. Aveti nevoie de apa rece ca gheata. Puteti de asemenea sa folositi apa cu cuburi de gheata in ea, daca va e mai comod.
Se curata calamarii folosind instructiunile de aici. Se taie tuburile inele de 1/2 cm, iar tentaculele se lasa intregi. Se pun pe servetele de hartie sa se scurga bine de apa.
Faina se amesteca cu amidonul.
Se pune ulei (cam 1/2 l) intr-un vas larg si adanc si se incinge la foc mare cam 7-8 minute. Uleiul trebuie sa ajunga la 190C ca sa obtineti o crusta crocanta si "light".
Puneti calamarii in faina si amestecati-i cu mainile pana sunt acoperiti complet. Asezati langa plita si vasul cu apa rece.
Luati cate o bucata de calamar din faina, scufundati-o rapid in apa rece si apoi puneti-o in ulei. Repetati pana ati pus in ulei calamari, dar fara sa fie inghesuiti. Prajiti pana capata o culoare aurie deschisa (intre 1-2 minute). Scoateti calamarii cu o paleta cu gauri si puneti-i pe servetele, sa se absoarba grasimea in exces. Repetati prajirea in ture, pana terminati toti calamarii.
* din cauza apei, calamarii stropesc destul de tare cand ii puneti in ulei, recomand folosirea unei site antistropire cand ii prajiti in casa
Presararati calamarii prajiti cu sare, piper si oregano. Serviti imediat stropiti cu multa lamaie sau maioneza cu usturoi.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 07-08-2025, 23:10:24
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password