User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Cannelloni cu carne de pui

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message174
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 06-01-2016, 10:27:24 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

15 cannelloni (paste tubulare)
30 gr parmezan razuit

Umplutura de carne

500 gr carne de pui (fara os; poate fi tocata)
1 ceapa
50 gr mortadella
1 lingura sos bechamel
1 lingura smantana dulce pentru gatit
1 lingura ulei
sare, piper, nucsoara

Sos de rosii

1 1/2 conserva de rosii (600 gr in total)
4 catei usturoi
15 rasnite fulgi de chili
8 frunze de busuioc (sau 1/4 legatura patrunjel)
2 liguri ulei
1 priza de zahar (optional)
sare
2 linguri smantana dulce

Sos bechamel

35 gr unt
1 lingura rasa faina alba
220 ml lapte fierbinte
sare, piper, 1 varf cutit nucsoara

Mod de preparare

Se incinge uleiul pentru sosul de rosii. Se adauga chili si usturoiul taiat felii si se caleste rapid pana incepe sa miroasa. Se adauga conserva de rosii mixata in blender si se fierbe 10 minute, adaugand sare dupa gust si zahar daca simtiti ca sosul e acid. Se stinge focul si se adauga busuiocul (sau patrunjelul) tocat marunt.
Se prepara sosul bechamel dupa instructiunile de aici.
Pentru umplutura: se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie. Se adauga carnea de pui tocata (sau taiata marunt cu cutitul). Se prajeste amestecand des pana-si schimba culoarea. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara in timp ce o prajiti.
Daca ati folosi carne bucatele, o puneti in robot. Se adauga mortadella si se mixeaza pana se faramiteaza. Daca ati folosi carnea tocata de pui doar adaugati mortadella taiata marunt in umplutura. Gustati umplutura de condimente si mai adaugati daca e cazul.
Adaugati 1 lingura buna sos bechamel si smantana in umplutura si amestecati. Astfel umlutura se va "lega" si nu va fi seaca la final.
Restul de sos bechamel il amestecati cu sosul de rosii si mai adaugati cele 2 linguri de smantana dulce. Omogenizati.
Se pune o oala mare cu apa si sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se da focul la mic si se adauga cannelloni (in ture, nu-i inghesuiti in oala). Se fierb timp de 5 minute. Pastele vor fi doar pe jumatate fierte dupa acest timp, isi vor pastra forma (vezi poza 3). Se scot cu o paleta pe un prosop curat.
Intr-o tava care merge la cuptor si care cuprinde toti cannelloni, se pune pe fund un strat subtire de sos. Se ia cu grija cate un cannelloni, se aseaza in picioare in tava. Se umple cu carne, folosind o lingurita. Se culca tubul in tava. Se repeta umplerea, pana terminati tuburile.
Se toarna restul de sos peste cannelloni. Se presara cu parmezan ras.
Se da tava la cuptor, la 200C, timp de 20-30 minute.
Se serveste cald.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 03-08-2025, 19:31:26
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password