User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Carne de vita la cuptor cu paste orzo

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message134
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 09-01-2016, 12:40:01 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

500-800 gr carne de vita pentru tocanita (am folosit 500 gr carne de pe coaste de vita)
2 catei de usturoi
1 ceapa
1 ardei gras rosu
1 lingura rasa pasta de rosii
1/2 conserva de rosii (conserva de 400 gr)
2 foi de dafin
7 boabe ienibahar
3 cuisoare
1 lingurita oregano uscat
2 prize scortisoara
300 gr paste orzo
sare, piper negru
2 linguri ulei

Mod de preparare

Carnea se taie bucati mari care se rumenesc intr-o lingura de ulei incins. Se trage tigaia de pe foc, se adauga cateii de usturoi striviti si se amesteca timp de 1 minut, pana miroase placut a usturoi. Mutati tot continutul tigaii intr-un vas mai inalt, care merge la cuptor.
Tigaia o stergeti cu un sevetel de hartie si incingeti inca 1 lingura de ulei. Adaugati ceapa tocata fin si ardeiul taiat cubulete marunte. Caliti legumele, la foc mic, pana se inmoaie foarte bine si ceapa e aurie (cca 15 minute). Se amesteca din cand in cand.
Se adauga pasta de rosii si se mai caleste cam 3 minute, sa se caramelizeze un pic pasta.
Se adauga rosiile din conserva cu tot cu sucul de pe ele mixate in blender. Se pun si aromele (dafin, ienibahar, oregano, cuisoare, scortisoara). Se fierbe timp de 2 minute.
Se adauga 3 cani de apa peste sosul de rosii si se aduce la fierbere. Se condimenteaza cu sare si piper negru.
Se toarna sosul fierbinte peste carnea din vasul care merge la cuptor. Se scutura bine oala sa se aseze continutul in ea. Se acopera vasul cu folie de aluminiu, cat de strans puteti sa nu scape abur.
Se da vasul al cuptor la 160C timp de 3 ore. Dupa 2 ore puteti verifica carnea, o intepati cu furculita si vedeti daca se rupe usor. Coastele mele in 3 ore erau fierte bine de tot.
Acum aveti doua posibilitati:
- finisati mancarea intr-un singur vas, cel care a fost la cuptor: adaugati tot orzo peste carne, scuturati vasul sa se aseze bine si sa se acopere de sosul din oala. Adaugati sare in sos, sa fie un pic mai sarat decat normal fiindca ati adaugat si pastele si au si ele nevoie de sare. Dati vasul iar la cuptor la 180C timp de aprox. 15-20 minute. Verificati ca orzo sa fie facut si abia apoi scoateti vasul din cuptor. Nu lasati orzo sa se usuce in cuptor, mai trebuie sa ramana putin lichid la supafata cand e gata.

- finisati mancarea in 4 vase individuale: impartiti carnea in cele 4 vase. Puneti cate 75 gr orzo in jurul carnii. Adaugati 1/4 din sosul din oala (pe care-l sarati un pic mai mult decat normal; aveti grija sa luati la fiecare portie si legume din sos) peste fiecare portie. Scuturati bine vasele sa se amestece lichidul cu orzo. Dati la cuptor la 180C timp de 15-20 minute, pana orzo e facut.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 06-08-2025, 15:08:20
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password