User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Chiftele la cuptor

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message303
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 15-01-2016, 11:16:02 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

500 gr carne tocata de porc (am tocat ceafa)
1 lingurita rasa sare
1 ceapa
1 lingura ulei
2 linguri cu varf fulgi de drojdie
1 lingurita rasa oregano uscat
1/2 lingurita usturoi granulat
1/2 lingurita fulgi de ceapa uscata macinati
piper negru macinat
1/8 lingurita bicarbonat de sodiu (optional)
50 ml apa rece

Mod de preparare

Daca obisnuiti sa macinati carnea acasa, incepeti cu o seara inainte prin a taia carnea cuburi si a adauga sarea peste ele. Se lasa asa pana a doua zi, cand veti pregati chiftelele si o veti macina cat mai fin. Acesta este situatia ideala. Daca insa obisnuiti sa luati carnea gata tocata, o sarati si o framantati bine, apoi o lasati la frigider pana a doua zi cand veti pregati chiftelele.
Ceapa tocata foarte foarte marunt se caleste in ulei pana se inmoaie bine de tot.
Se adauga ceapa calita peste carnea tocata. Se adauga condimentele (drojdia, usturoi si ceapa granulata, oregano, piper negru dupa gust). Se framanta bine sa se omogenizeze. In acest moment puteti incinge o tigaie (cea in care ati calit ceapa e ok) si prajiti o chifteluta mica formata din amestecul de carne. Gustati carnea prajita si stabiliti daca mai aveti nevoie de condimente (sare, piper sau usturoi) in amestecul de carne.
Cand carnea e condimentata dupa gustul vostru, adaugati apa si bicarbonatul si framantati pana apa este absorbita de tot in carne.
* bicarbonatul le va face mai pufoase; nu afecteaza gustul in cazul in care hotarati sa nu-l folositi
Cu mainile ude, formati chiftele din amestecul de carne. Eu am format chiftele mai mari, ca sa nu se usuce in cuptor. Mi-au iesit 12 chiftele din tot amestecul. Le-am aplatizat in palma ca sa se coaca uniform.
Asezati chiftelele in tava cu hartie de copt. Coaceti-le la 200C pentru 25 minute. Dupa aceea porniti cuptorul pe grill, la maxim, si coaceti-le inca 5 minute, pana sunt rumene.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 12-08-2025, 01:43:13
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password