User
Pass
2FA
 
 

[Reteta]Clatite olandeze cu mere

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy
Author Message175
Activ.

[MasterChef.]



Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249, Topics: 541
Location: London

Reputation: 2603.4
Votes: 1007

     
Post Posted: 16-01-2016, 11:25:43 | Translate post to: ... (Click for more languages)



Ingrediente

1 mar acrisor
2 linguri unt

Aluat

1 ou
100 gr faina alba
200 ml lapte
2 linguri unt topit
1 priza sare
2 linguri zahar

Pentru ornat

zahar aromat: 2 linguri cu varf zahar pudra + 1 lingurita scortisoara + 1/2 lingurita cuisoare macinate
sirop de zahar (sau sirop de artar, miere, smanatana)

Mod de preparare

Se bate oul bine impreuna cu zaharul, folosind telul. Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga sarea si untul topit.
Marul se curata de cotor folosind instrumentul acesta. Se curata apoi de coaja si se taie rondele subtiri. Am folosit razatoarea de aici pentru a taia felii subtiri egale.
Intr-o tigaie larga (de 26 cm diametru) se incinge 1 lingura de unt, la foc mediu. Se aseaza frumos feliile de mere, fiindca ele vor fi "fata" clatitei. Se prajesc 1 minut, apoi se intorc. Imediat ce le-ati intors, turnati aluat peste mere (2 polonice). Aluatul nu trebuie sa fie gros, dar sa fie suficient astfel incat sa acopere merele. Daca raman gauri in aluat, nivelati-l cu dosul unei linguri. Prajiti clatita timp de aprox 3-4 minute, pana deasupra aluatul este inchegat. Puteti verifica asta atingand aluatul cu degetul in cateva locuri iar daca nu va ramane aluat pe deget e ok.
Intoarceti clatita folosind o farfurie mai larga decat tigaia. Coaceti pe a doua parte inca 2 minute.
* o tigaie dubla este ideala pentru aceste clatite, se intorc usor, insa si metoda cu farfuria functioneaza bine, trebuie sa fiti doar atenti sa faceti miscarea de intoarcere rapid.
Pudrati cu zahar aromat si stropiti cu sirop de zahar.
* eu am pregatit clatita si intr-o alta varianta: nu am mai adaugat zahar in aluat; am inceput prin a carameliza 2 linguri de zahar in tigaie, apoi am adaugat untul si apoi am continuat conform metodei descrise mai sus... in aceasta varianta le-am pudrat doar cu scortisoara
Repetati operatiunile si pregatiti a doua clatita.



0 0
  
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo! Messenger ID
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Freakz Forum Index -> Trash Bin -> Trash -> Gastronomy  


The time now is 17-08-2025, 06:35:11
Copyright info

Based on phpBB ro/com
B

 
 
 







I forgot my password


This message appears only once, so
like us now until it's too late ! :D
x