Existing user? Sign in
Sign up
Games
Servers
Useful
User
Pass
2FA
[Reteta]Cotlet de porc cu sos de bere
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
Author
Message
104
Activ.
[MasterChef.]
Status: Offline
(since 10-12-2019 13:33)
Joined: 11 Aug 2009
Posts: 25249
,
Topics: 541
Location:
London
Reputation:
2603.4
Votes
: 1007
Posted: 15-01-2016, 11:04:20
| Translate post to:
... (
Click for more languages
)
Ingrediente
500 gr cotlet de porc (intr-o singura bucata)
1 ceapa mare
1 fir praz
1 morcov
200 ml bere blonda (sa nu fie foarte amara; eu am folosit Peroni)
35 gr faina alba (2 linguri)
ierburi provence, usturoi granulat, boia, piper negru si verde macinat, chili, sare
2 linguri ulei
Mod de preparare
Curatati cotletul de pielitele albe. Lasati-l macar 1 ora afara din frigider sa ajunga la temperatura camerei (astfel se va face mai uniform).
Pe masa de lucru presarati dupa voie: boia dulce, piper negru si verde, usturoi granulat, chili si sare. Presarati din belsug ierburi provence strivite intre degete. Tavaliti cotletul prin acest amestec, pe toate partile.
Incingeti uleiul intr-un tuci. Prajiti cotletul pe ambele parti cate 3 minute/parte. Rumeniti apoi si capetele, cate 1 minut/capat. Scoateti cotletul rumenit pe o farfurie.
In grasimea ramasa adaugati ceapa tocata marunt, prazul (partea alba) si morcovul taiate rondele. Se calesc amestecand des timp de 10 minute. Frecati cu lingura pe fundul tuciului sa se dizolve bucatile caramelizate.
Puneti cotletul inapoi in tuci, turnati pe marginea tuciului berea si 250 ml apa. Lichidul trebuie sa ajunga pana la jumatatea cotletului. Presarati 1/4 lingurita ierburi provence si sare in lichidul din oala. Aduceti lichidul la fierbere.
Dati focul la mic si fierbeti cu capac timp de 25 minute. La jumatatea timpului de fierbere intoarceti cotletul.
Scoateti cotletul pe o farfurie si acoperiti-l cu folie de aluminiu.
Strecurati printr-o sita fina sosul ramas in tuci. Apasati cu dosul lingurii pe legume sa extrageti toata zeama. Veti obtine cam 450 ml sos. Puneti sosul intr-o craticioara.
Dizolvati faina in cateva linguri de apa rece. Turnati faina in sos si fierbeti la foc mic, amestecand cu telul tot timpul. Fierbeti timp de 5 minute. Sosul se va ingrosa. Daca nu ati dizolvat bine faina si face cateva cocoloase, nu e nicio problema, doar strecurati sosul prin sita fina dupa cele 5 minute de fierbere.
Pentru servire, feliati cotletul felii subtiri. Pregatiti un piure de cartofi cu lapte si unt. Asezati piureul pe farfurie, turnati sos din belsug si asezati felii de cotlet deasupra. Presarati cu patrunjel tocat si piper negru macinat.
0
0
Back to top
Freakz Forum Index
->
Trash Bin
->
Trash
->
Gastronomy
The time now is 13-08-2025, 17:58:06
Copyright info
Based on phpBB
ro
/
com
B
Login
I forgot my password
World of Warcraft
Login for more...
Download WoW 7.3.5
Misc
eSports
Achievements
Buy reputation with votes
Reputation trades
Forum rules
Ban list
Members list
User guide (FAQ)
World of Warcraft
View details